Kike Royo, primera baixa confirmada a la plantilla

Esteve Calzada va deixar molt clar que s’havia d’alliberar massa salarial i el Centre d’Esports comença a avançar operacions. El porter Kike Royo, que va arribar al club amb l’etiqueta de ser un dels millors porters de la categoria, abandona el club després d’una temporada. El de La Rioja, que tenia un any més de contracte, era un dels futbolistes amb un salari inassumible pel club arlequinat. Per tant, l’exporter del Badajoz abandona Sabadell amb la sensació que no ha pogut mostrar la seva millor versió.

I és que Royo va arribar al club després d’uns anys magnífics al Badajoz -disputant tres playoffs en tres anys- i la difícil tasca de defensar la porteria d’un equip candidat a tot. Malgrat començar com a titular, va perdre el seu lloc a l’onze a la jornada 10 en benefici d’Emilio Bernad. Amb l’arribada de Pedro Munitis, tot i jugar d’inici en el primer partit del càntabre, va tornar a la banqueta al partit de Copa davant l’Atlético Sanluqueño i ja no ha gaudit de més minuts durant la temporada. Curiosament, al Sabadell ha encaixat 10 gols en 10 partits -un gol més dels que va rebre en 24 duels la temporada anterior.

La rescissió de Kike Royo, que tenia un any més de contracte, és la primera en una plantilla que canviarà molt en les pròximes setmanes. Si bé és cert que la resta de jugadors tenen contracte fins al 30 de juny, molts d’ells no renovaran, més enllà dels cedits que tornen al seu equip d’origen, i el club treballa per intentar donar sortida a algunes de les sis peces que tenen un any més de vincle amb el Sabadell. Amb la rumorologia del mercat de fitxatges a tota marxa, tot apunta que aquest no serà l’únic futbolista amb contracte que abandoni el club en les pròximes setmanes. Tot i això, el club també treballa de cara a planificar la nova temporada.