Esteve Calzada: “Ha arribat el moment de donar pas a altres inversors”

Quan tot just s’està a punt de complir un més des del dur final de la lliga contra l’Algeciras, el nou projecte Centre d’Esports Sabadell es troba en un punt delicat. Ara per ara, i amb la campanya de socis ja presentada, el més important són els comptes. Així ho ha confirmat Esteve Calzada, president arlequinat, a la roda de premsa que ha protagonitzat aquesta tarda a la Nova Creu Alta. Després de fer la valoració final de temporada i presentar la campanya de socis en les últimes setmanes, el màxim dirigent del Sabadell ha estat clar amb la situació de l’equip a curt termini: “Després de 9 milions d’euros invertits, ha arribat el moment de donar pas a altres inversors. Hem esgotat la nostra capacitat inversora amb les persones que m’han acompanyat en els darrers 3 anys i han fet que aquest club sigui possible“.

L’estat del club en les pròximes setmanes, tot i la integritat del mateix no estigui en perill, apunta a ser complicada. “No tenim els fons que fan falta per afrontar una nova temporada amb les màximes condicions competitives possibles. Actualment, el club, per diferents circumstàncies, té jugadors amb contracte en vigor que tenen fitxes inassumibles. En el moment actual, ens toca apretar-nos el cinturó i donar un pas enrere per ser capaços de superar la situació actual”, ha explicat Calzada durant la seva intervenció. Alliberar la massa salarial ha estat una de les principals paraules d’una roda de premsa en la qual també s’ha parlat sobre figures com la de l’entrenador o la direcció esportiva.

Una de les coses que ha confirmat el president ha estat la no contunuïtat de Pedro Munitis a la banqueta arlequinada. A més, també ha afirmat que hi haurà jugadors que, a causa de la situació, no podran rebre una oferta de renovació. Tot i això, Calzada no ha volgut parlar de noms concrets. Malgrat una certa intranquil·litat que poden transmetre aquestes paraules, el màxim mandatari del club ha volgut enviar un missatge de calma, tot i que no ha descartat cap possibilitat: “No estem parlant de la supervivència del club, sinó de ser capaços de seguir creixent com estàvem fent fins ara. Ens en sortirem i, d’una forma o altra, tirarem endavant“.

El pla CES28, el projecte de futur

En una intervenció únicament protagonitzada per Calzada, el lleidatà no només s’ha limitat a explicar això. I és que, més enllà d’apuntar cap a donar pas a altres inversors, el president del Sabadell també ha parlat sobre el futur i què es vol fer al Centre d’Esports d’aquí a cinc anys. Es tracta del pla CES28. “Un projecte a cinc anys que aspira a aconseguir una inversió total de 17 milions d’euros per pujar l’equip a Segona i ser a primera en el 125 aniversari del club“, ha apuntat. Aquest pla, segons ha detallat, tindrà diversos trams que requeriran l’arribada de nous inversors. “A curt termini, hi ha un primer tram de fins a 3 milions d’euros i hem acordat convocar una junta d’accionistes per demanar aquesta ampliació de capital”, ha comentat el president apuntant cap al fet que en funció dels diners que es puguin recollir hi haurà un projecte d’una major o menor envergadura.

Un altre dels punts importants d’aquest pla és un acord estratègic amb l’Ajuntament de Sabadell que s’ha de signar aviat. A més, també hi ha l’aspiració de construir una ciutat esportiva en uns terrenys pactats en aquest acord. Aquesta arribada dels possibles inversors, més enllà d’un projecte ben fonamentat, apunta cap a l’estranger i cap als grups empresarials que volen entrar al futbol espanyol. El gran repte està en el fet que la majoria miren cap a Primera i Segona Divisió, però no cap a Primera RFEF. Per la tasca de fer una recerca d’inversors, Calzada ha anunciat que hi ha una persona dedicada trobar aquesta figura.

I, mirant cap al moment més immediat, el president ha traslladat la intenció dels dirigents arlequinats per cobrir el primer tram de 3 milions d’euros: “Volem cobrir 1 milió d’euros entre socis i empresaris de la ciutat. Aquesta setmana parlarem amb persones. Tenim els fonaments que ens han de portar a continuar creixent“. A això cal afegir-li una junta d’accionistes que encara no té data, però que serà ben aviat. Ara mateix, a falta de dos mesos per l’inici de la lliga, la situació que haurà de viure el Sabadell serà complicada. Tot i això, Esteve Calzada s’ha mostrat molt confiat per dur a terme aquest pla CES28