Esteve Calzada: “La nostra aspiració és fer un projecte competitiu que ens permeti tornar a pujar”

Un cop acabada la competició, i amb la destrempada final per no entrar en playoff, Esteve Calzada, president del Centre d’Esports Sabadell, ha fet avui la valoració de la temporada. El màxim dirigent del club arlequinat s’ha mostrat orgullós amb la feina feta durant els darrers anys i fins a l’actualitat i també ha fet autocrítica pels errors comesos durant el curs. “La temporada ha estat una muntanya russa, però la realitat és que l’objectiu de la temporada no s’ha complert. A ningú se li escapa que hi ha hagut dues fases aquesta temporada i ens ha penalitzat molt el mal inici de lliga”, ha indicat Calzada per mostrar-se després molt agraït amb la feina feta per Pedro Munitis i el seu cos tècnic.

Més enllà d’això, el president del Sabadell també ha fet una valoració de l’estat de l’entitat des de la seva arribada: “Hem de tenir present d’on venim i on som. S’ha tirat cap amunt i s’ha consolidat un projecte que estava a punt de morir. Estem molt per sobre d’on estàvem i amb el club endreçat”. A més, un altre dels aspectes pels quals la direcció del club més contenta està és el futbol base. “M’omple d’orgull tenir un Juvenil A a Divisió d’Honor, un filial amb aspiracions de créixer i un futbol base que és nostre. Tenim el club consolidat entre els millors de Catalunya“, ha afirmat el president del Centre d’Esports.

També ha parlat sobre l’àmbit social del Sabadell i el creixement que s’ha experimentat en aquests anys agraint per aquesta tasca a Ana Navés: “Tenim més de 5.000 socis i ho hem aconseguit entre tots. Hi ha un creixement increïble a nivell social. Ningú volia saber res de nosaltres des d’altres clubs i entitats i ara estem integrats i oberts a la ciutat“. Tampoc s’ha deixat a un costat el creixement del Sabadell a les xarxes socials. “Hem passat de 80.000 a 200.000 seguidors a les xarxes gràcies a la gran feina feta. El club té una estructura que funciona i hem de ser molt conscients del que tenim”, ha apuntat.

“El deute actual és de 800.000 euros”

Un dels aspectes sobre els quals també ha fet una valoració el president del Centre d’Esports ha estat l’econòmic. El punt més destacable durant aquesta intervenció ha estat en el deute que el Sabadell té actualment. “El club estava en concurs de creditors i amb un deute de 7 milions d’euros. El deute actual és de 800.000 euros. És un club 100% sanejat i el deute és controlat. No hi ha endarreriments amb pagaments i s’està complint amb tots els calendaris”, ha explicat Calzada durant la roda de premsa.

Durant aquests cinc anys, a més, el president arlequinat ha afirmat que ell i els seus companys de viatge ja han invertit 9 milions d’euros al club. “Ningú havia posat mai tants diners com nosaltres al Sabadell“, ha comentat. També ha assegurat que el futur del club “no corre perill” i que, actualment, el Sabadell compta amb 52 patrocinadors, mentre que fa cinc anys en tenia 12 i un 75% dels actuals són del Vallès. A més, el Sabadell té campanyes amb més de 100 comerços de la ciutat. Un altre dels èxits en la gestió del Centre d’Esports està en el fet que les empreses tornen a escoltar al Sabadell i que la Nova Creu Alta és un estadi adequat per jugar al futbol professional.

“El fet que no estigui tancat el projecte no vol dir que el club s’enfonsi”

Els grans dubtes sobre el futur més immediat del Sabadell han quedat també resolts durant la compareixença d’Esteve Calzada. Malgrat que no hi ha un pressupost tancat, el president del Centre d’Esports ha assegurat que s’està treballant en la planificació “des de fa mesos“, però que no gastaran diners “fins a no tenir res assegurat“. “Seria fàcil fer propostes de renovació i anar trampejant. La nostra aspiració és fer un projecte competitiu que ens permeti tornar a pujar. El fet que no estigui tancat el projecte no vol dir que el club s’enfonsi”, ha transmès el president.

De fet, i com a part d’aquesta planificació, el lleidatà ha assegurat que, durant la temporada, s’ha arribat a contemplar el possible escenari d’un descens a Segona RFEF per exemplificar el temps que es porta treballant per la pròxima temporada. Ara bé, Calzada ha indicat que no volen repetir els errors d’aquest any: “Era evident que anàvem a fer un projecte competitiu i vam pagar contractes amb fitxes desorbitades i que el club no pot assumir. Vam sobre pagar i no volem que ens torni a passar”.

Part d’aquest nou projecte esportiu estarà encapçalat per Bruno Batlle i Miguel de Hita. El segon, tot i acabar contracte, ja sap de la intenció per part del club perquè continuï al Sabadell. Respecte al pressupost, aquest serà inferior al de l’últim any, però el projecte serà competitiu i no es descarta la continuïtat de jugadors. “En Bruno Batlle té instruccions de tirar endavant, però voldrem tenir garantits els diners al banc. He demanat no tancar res fins que ho tinguem assegurat. El pressupost serà inferior, però no serà de 500.000 euros. Serà un projecte competitiu amb la inversió més controlada possible. Quan sapiguem el projecte que podem tenir, li farem una oferta a Pedro Munitis. Cap jugador dels que volem que continuï ens ha dit encara que no seguirà“, ha apuntat el president. Respecte a la figura del director esportiu, Calzada ha reconegut que tenen “un perfil concret” que voldrien incorporar, però que no es precipitaran en la decisió.

“Volem establir un projecte a cinc anys i incorporar inversors de la ciutat”

Si bé és cert que Calzada ha transmès molta confiança durant la roda de premsa, aquesta s’ha accentuat a l’hora de parlar del projecte de futur. El president ha reconegut que el cicle a tres anys “s’acaba ara”, però que s’està parlant de fer “un altre cicle” i ha volgut destacar dues grans novetats: “Volem que sigui un cicle de cinc anys per pujar i consolidar l’equip al futbol professional, que és l’única viabilitat que hi ha, i volem incorporar nous inversors al projecte“.

Respecte a aquest darrer punt, Calzada ha assegurat que vol que part d’aquests nous inversors siguin de la ciutat i s’ha proposat el “repte personal” d’aconseguir que un milió d’euros siguin aportats pels empresaris locals. “Crec de forma molt ferma que tenim una proposta de valor i volem que la proposta no sigui només emocional. Hi ha prevista una ronda per anar a veure a empresaris de la ciutat amb propostes molt concretes i seria bo pel club que entri sang fresca i incorporar-la al consell d’administració”, ha afirmat el president. Com a part d’aquesta ronda, el màxim dirigent del Sabadell ha apuntat que visitaran “persones a qui vaig anar a veure cinc anys i ens miraven com bojos“. “No m’imaginava que seria tot tan complicat, però ara tenim una situació molt sòlida i seria una llàstima no poder-ho aprofitar“, ha reconegut.

Finalment, el president arlequinat ha explicat que, en el seu cas, no pot aportar més diners, encara que estarà al capdavant perquè així li han demanat la resta d’inversors. “Puc posar experiència, però no diners“, ha indicat. A més, respecte a l’acord amb l’Ajuntament, Calzada ha explicat que s’ha allargat “més del que voldríem, però amb bona voluntat d’ambdues parts”, tot i que l’acord es podria tancar “ben aviat” i que l’anunci tampoc s’hauria de demorar molt més.