Una Nova Creu Alta vestida de gala dictarà sentència

Tot o res. El Sabadell s’ha guanyat el privilegi d’arribar a l’última jornada depenent d’ell mateix, per la qual cosa avui ha de guanyar davant l’Algeciras o empatar -i esperar que dos dels rivals directes punxin- per poder disputar el playoff de Galícia. Els andalusos també visiten la Nova Creu Alta, que es vestirà de gala més de 10 anys després i s’espera que estigui plena de gom a gom, amb el clar objectiu de colar-se a la zona de promoció d’ascens, però el conjunt d’Iván Ania, a diferència del Sabadell, ha de guanyar i esperar. “No podem sortir a jugar un partit pensant en les conseqüències que pot tenir guanyar, perdre o empatar”, deia ahir Pedro Munitis en la prèvia del partit.

És evident que només tres partits separen el Centre d’Esports de la Liga Smartbank, però el primer d’ells implica deixar els tres punts a l’estadi. A més, el Sabadell és l’únic de tots els rivals directes que juga de local, ja que tan Nàstic de Tarragona -El Collao-, Atlètic Balears -Estadio Iberoamericano- i Linares Deportivo -Estadi Jesús Navas-, disputaran els seus duels com a visitants. El Nàstic és l’únic que, igual que el Sabadell, depèn d’ell mateix per ser a Galícia, però més enllà de tot això, insistim en el fet que tot s’ha de focalitzar en el que succeeixi a la Nova Creu Alta. Jo no he guanyat tants partits a la meva vida. I hi havia moments que no acabàvem de sortir del descens. Des de la nostra arribada ha estat una final rere una altra”va concloure un Pedro Munitis que és el gran culpable -positivament parlant- que el Sabadell, ara com ara, estigui lluitant pel playoff.

Novetats al Centre d’Esports Sabadell

Pel que fa a la convocatòria, Pedro Munitis recupera un dels homes més importants fins al moment: Sergio Aguza. En aquest sentit, l’amo del mig del camp arlequinat torna a vestir-se de curt després de perdre’s el duel a Linarejos per sanció. Per contra, el tècnic càntabre no podrà comptar, a priori, amb cap dels dos laterals titulars, Joseba Muguruza i Diego Caballo. El basc va veure la vermella a Linarejos, i per això avui ha de complir sanció, mentre que el de Salamanca, ara com ara, continua sent dubte encara que és molt difícil que pugui ser de la partida després d’haver-se retirat amb lesionat contra el Linares. Tot i això, Munitis no descarta la seva presència: “La baixa de Diego Caballo no està confirmada. Hem d’esperar a veure com arriba a demà. Si no buscarem una solució i a qui li toqui entrar, segur que dona un nivell molt alt”.

Les alternatives són clares. A la banda esquerra, si no juga Caballo, s’espera que Dani Sánchez jugui de titular, mentre que per la dreta Munitis té dues opcions, Lamine Gassama o Óscar Rubio. Si més no, tot apunta al fet que serà el lleidatà qui ocupi el carril dretà.

Possible XI del CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Guillem Molina, Dani Sánchez; Iago Indias, Sergio Aguza; Xavi Boniquet, Aarón Rey, Jacobo González; Kaxe.

On veure el CE Sabadell – Algeciras CF?

El partit, que xiularà Salvador Lax Franco (Col·legi Murcià), es podrà veure per Footters, Fuchs Sports i Esport 3.