Desenllaç cruel per acabar amb el somni arlequinat del playoff

Derrota i fi del somni pel Centre d’Esports Sabadell contra l’Algeciras. En un partit ple de nervis i tensió, han estat els andalusos els que millor s’han adaptat a l’escenari i ho han acabat materialitzant amb una victòria que, juntament amb la resta de resultats dels candidats al playoff, deixen als arlequinats en vuitena posició en aquesta primera temporada a Primera RFEF. Tot i els 10.504 arlequinats i una graderia de la Nova Creu Alta que ha deixat una imatge espectacular, el futbol ha tingut un destí cruel per un equip que, tot sigui dit, mai hauria imaginat arribar fins  aquí ara fa sis mesos.

En un ambient de gala, els nervis i l’emoció s’han sentit des del primer moment. L’inici, però, ha estat de massa excitació i un arbitratge molt permissiu i que ha empipat la graderia des del començament. El primer ensurt l’ha donat, per partida doble, l’Algeciras. Primer Tomás Sánchez amb un servei de cantonada que ha anat directe al pal. A continuació, Álvaro Leiva ha tornat a enviar la pilota al pal amb una rematada des de la frontal que ha tocat Emilio Bernad per evitar el gol. Sent tarda de transistors, i amb tothom enganxat a ràdios i telèfons, el Sabadell ha sortit del playoff al minut 28 i després dels gols de Nàstic, Linares i Atlético Baleares.

S’ha calmat el partit amb el pas dels minuts i el patiment arlequinat s’ha convertit en imprecisions de tots dos equips -i d’un àrbitre que ha tallat un contracop claríssim d’Aarón Rey quan enfilava sol el camp rival. A la resta de partits, resultats adversos pels interessos arlequinats. I, just abans del descans, ocasió molt clara pel Sabadell, que l’ha tingut després d’una errada de Pol Tristán que ni Boniquet ni Kaxe han sabut aprofitar per avançar al Centre d’Esports. Al descans, cap gol a la Nova Creu Alta i gols a la resta d’estadis que obligaven el Sabadell a guanyar.

L’Algeciras colpeja, s’endú el partit i acaba amb el somni

Després del pas pels vestidors, el Sabadell ha tornat al terreny de joc amb el coneixement que una victòria era necessària. I quan més ha insistit el Centre d’Esports, un contraatac ha acabat amb el gol de Pepe Mena amb una rematada de cap que ha gelat la Nova Creu Alta. Sense més possibilitat que la victòria, dos gols eren necessaris per anar a Galícia. Però ja no s’ha mogut més el marcador. Ho han intentat els homes de Pedro Munitis amb totes les armes possibles. Canvis, accions a pilota aturada i alguna bona arribada no han pogut modificar el resultat al marcador.

Malauradament, el somni del playoff arlequinat s’ha esvaït de la forma més cruel possible. Malgrat dependre de si mateix i tenir un ambient pocs cops vist a la Nova Creu Alta, no s’ha pogut certificar el bitllet a Galícia i ara arribaran els dubtes. La continuïtat de Munitis, el què passarà amb gran part de la plantilla i a què aspirarà el Sabadell la temporada vinent seran temes recurrents en els pròxims dies. L’única cosa clara és que més de 10.500 persones han estat avui al Temple arlequinat i que el Centre d’Esports té molta vida més enllà de la derrota contra l’Algeciras.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio (Lamine Gassama, min. 72), Aleix Coch, Guillem Molina, Dani Sánchez (Moha Ezzarfani, min. 84); Iago Indias (Sergi Altimira, min. 59), Sergio Aguza; Xavi Boniquet (Néstor Querol, min. 72), Aarón Rey, Jacobo González; Kaxe (Dopi, min. 84).

Algeciras CF: Pol Tristán; Gonzalo Almenara, Mariano Gómez, Jordi Figueras, Tomás Sánchez; Iván Turrillo, Pepe Mena (Alberto Villapalos, min. 70), Borja Fernández (Javi Duarte, min. 26); Álvaro Romero (Peris, min. 80), Roni (Tresaco, min. 80) i Álvaro Leiva (Renato Santos, min. 80).

Gols: 0-1, min. 58, Pepe Mena.

Àrbitre: Salvador Lax Franco (Col·legi Murcià) ha amonestat Iago Índias (min. 9), Jordi Figueras (min. 41), Aarón Rey (min. 73), Almenara (min. 83) i Pol Tristán (min. 90).

Estadi: Nova Creu Alta (10.504 espectadors).