Els càlculs per decidir en una última jornada que apunta a ser d’infart

Només queden 90 minuts perquè acabi aquesta temporada de Primera RFEF. Ara per ara, només hi ha tres coses segures: l’ascens de l’Andorra, que Albacete i Villarreal ‘B’ disputaran el playoff i que Costa Brava, Betis Deportivo i UCAM baixaran. Per tant, hi ha dos descensos per decidir i, sobretot, dues places a Galícia en joc. I aquí és on se centraran totes les mirades des de Sabadell. Els arlequinats són quarts i depenen de si mateixos per jugar playoff i classificar-se per la Copa, però encara són a temps d’acabar vuitens i quedar-se sense Copa en aquesta última jornada.

La situació, malgrat que s’ha descomprimit una mica, encara té cinc candidats per dues posicions i només dos punts de diferència entre tots ells. Sabadell, Nàstic de Tarragona, Linares Deportivo, Atlético Baleares i Algeciras opten al playoff. Les possibilitats, però, són diferents en cada cas. Mirant tots els escenaris possibles, al Centre d’Esports li valen un 63% de les combinacions de resultats. De fet, una victòria assegura el viatge a Galícia i la quarta posició. En cas d’empat, les possibilitats de jugar la promoció d’ascens són del 74%. Si el resultat fos una derrota, tot i que seria molt més complicat, un 15% dels escenaris porten els de Pedro Munitis a allargar la temporada durant, com a mínim, una setmana més.

Ara bé, encara queda saber si, com informava ahir el periodista Ángel García, l’Algeciras impugna el partit contra el Real Madrid Castilla per alineació indeguda. En aquest cas, un triple empat a 58 entre andalusos, Nàstic i Sabadell abans de començar la pròxima jornada podria canviar alguns dels càlculs. El que és evident és el fet que el Centre d’Esports dependrà de si mateix fins al final. Ara bé, al davant tindrà un equip que també es juga molt a l’última jornada i que necessita guanyar i esperar un parell de punxades més per jugar el playoff.

S’espera un nou rècord d’assistència de la temporada

La xifra dels 6.284 espectadors davant la Unió Esportiva Cornellà podria quedar en no res si les iniciatives que ha engegat el club compleixen les expectatives. Ara per ara, més enllà dels 5.000 socis, el club ha posat preus populars i amb entrades a cinc euros. També obsequiarà amb dues entrades gratuïtes als aficionats que es van desplaçar a Linares. Avui ja s’han retirat més de 400 entrades en la primera hora que les oficines han estat obertes. Cal recordar, doncs, que les oficines obriran cada matí de 10 a 14, mentre que la taquilla de tribuna obrirà cada tarda entre les 16 i les 20. Això té també l’afegit que es poden adquirir entrades per internet per acompanyar l’equip a l’última jornada de lliga.

Sembla que aquesta festa se la perdrà poca gent. Un dels que no hi serà, com a mínim des de la gespa, és Joseba Muguruza. El lateral arlequinat, que va veure la seva cinquena groga a Linares i va ser expulsat minuts després de forma prou rigorosa. L’altre dubte és el de Diego Caballo, que es va retirar lesionat a l’hora de partit i les imatges durant el partit no eren del tot optimistes. Tot i això, encara no hi ha res oficial i s’haurà de sotmetre a proves per veure l’abast de la lesió.