Més a prop i més lluny que mai d’un gran somni

Va ser a finals de novembre quan Pedro Munitis aterrava a Sabadell. En aquell moment, res més enllà de pensar a salvar-se passava pel cap de ningú. Han passat sis mesos i la realitat és totalment diferent. El Centre d’Esports és quart i avui davant el Linares Deportivo (20:30) podria ser matemàticament de playoff. És cert que tot dependria d’altres resultats, però és una realitat que no s’escapa a ningú. El somni de jugar la promoció d’ascens és més a prop que mai i, irònicament, queda molt lluny. Concretament, a 90 minuts davant un equip que no perd a casa des de l’octubre, amb temperatures gairebé extremes i amb els andalusos encara jugant-se el ser a Galícia.

No és fàcil guanyar un partit a Primera RFEF, encara que els arlequinats n’han guanyat 16 aquest curs. Cada duel és una batalla que dura 90 minuts i té de tot. Ara, després d’una remuntada màgica -per no dir històrica-, Pedro Munitis està a tocar d’un objectiu utòpic fa pocs mesos. A més, el Centre d’Esports no estarà sol. Més d’un centenar d’entrades adquirides i, tot sigui dit, una festa de 250 persones a l’Hotel Urpí.

Una missió complicada, fins i tot impossible, però aquesta és una paraula que el Sabadell ha demostrat que no coneix. Aquests 90 minuts a Linarejos poden decidir molt, però també cal tenir en compte que una punxada no seria la fi del món i que l’equip continuarà depenent de si mateix fins a l’última jornada. Hi ha molts càlculs, probabilitats i estadístiques, malgrat que l’única realitat és que el Centre d’Esports s’ha guanyat ser on està i ara, quan menys camí queda, és quan més llarg es pot fer el trajecte.

Setmana tranquil·la i amb l’ensurt d’Aarón

Un dels grans aliats del Sabadell en aquest final de temporada estan sent les poques lesions que pateix l’equip. Malgrat la càrrega física i alguna molèstia, el gran ensurt l’ha donat Aarón Rey. El gallec, que ha complert anys aquesta setmana, no s’ha entrenat per precaució en algunes sessions de la setmana. Tot i això, la decisió sobre la seva presència no es prendrà fins a última hora. A més, serà baixa Sergio Aguza, que complirà cicle aquest cap de setmana. Cal recordar, doncs, que ara els únics apercebuts són Joseba Muguruza i Teo Quintero.

Pel que fa a la resta de futbolistes de la primera plantilla arlequinada, Pedro Munitis els tindrà a tots disponibles per jugar contra el Linares. El tècnic càntabre, després d’optar per jugar amb dos davanters contra el Cornellà, podria canviar el seu esquema i tornar a l’1-4-2-3-1 que està donant tants fruits. La clau, però, anirà més enllà del sistema. Amb el playoff en joc, la gestió de les emocions durant tot el partit pot ser crucial. I tot, a més, davant una afició que apretarà des del primer moment.

Possible XI del CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Teo Quintero, Diego Caballo; Iago Índias, Sergi Altimira; Joseba Muguruza, Xavi Boniquet, Jacobo González; Kaxe.

Davant una de les últimes oportunitats de playoff

La temporada del Linares Deportivo a la Primera RFEF ha estat molt similar a la del Sabadell. De menys a més i amb un canvi d’entrenador que va ser crucial. Els d’Alberto González tenen el playoff a un punt i el Sabadell a quatre, així que necessiten guanyar per continuar amb opcions de tot. El conjunt andalús és un equip molt intens i amb uns grans registres a casa. Han sumat 33 dels últims 39 punts en joc a casa i la seva dinàmica com a locals és excel·lent. Tot i això, al davant tindran un equip que és el millor visitant de la lliga. En cas de guanyar, el Linares tindrà opcions de playoff. Si perden i qualsevol dels equips que té a un punt guanyen, s’esvairà el somni d’un equip que la temporada passada ja va quedar-se a prop de pujar.

Possible XI del Linares Deportivo: Razak Brimah; Dani Perejón, Fran Lara, Josema, Álvaro Barbosa; Christian Carracedo, Rodri, Alejandro Meléndez, Fran Carnicer; Ion Etxaniz i Nando Copete.

On veure el Linares Deportivo – CE Sabadell?

El partit, que xiularà Manuel García Gómez (Col·legi Extremeny), es podrà veure per Footters, Fuchs Sports i Esport 3.