Puntuar a Linarejos, la primera oportunitat per apropar-se a Galícia

Després de la victòria contra el Cornellà i de la resta de resultats de la jornada, la lluita pel playoff d’ascens continua molt comprimida. Si bé és cert que el Sabadell és qui més avantatge té, no hi ha res decidit i cada punt pot valdre or d’aquí a final de temporada. Els homes de Pedro Munitis tenen un coixí de tres punts respecte als seus perseguidors. Això vol dir que una derrota aquest dissabte al camp del Linares no seria la fi del món. Però també cal incidir en el fet que tot el que sigui puntuar, si la resta de resultats acompanyen, podria segellar un bitllet cap al playoff de Galícia.

Malgrat que encara s’han reduït alguns dels aspirants a la zona alta, encara hi ha sis equips que poden atrapar el Sabadell: Atlético Baleares, Algeciras, Nàstic de Tarragona, Linares Deportivo, Alcoyano i Real Madrid Castilla. Els tres últims, a més, cauran de la cursa si el Sabadell puntua a Linarejos. No obstant això, tot podria posar-se encara més de cara amb una victòria arlequinada en un estadi que, tot s’ha de dir, només ha patit quatre derrotes aquesta temporada -i l’última va ser el 29 d’octubre del 2021-.

Les opcions en cas de guanyar al Linares

Davant un conjunt que s’ha mostrat molt fort a casa, el Centre d’Esports té el gran repte d’assegurar el playoff i arribar a l’última jornada sense la pressió d’haver de guanyar. Tot i això, les opcions no dependran únicament dels arlequinats. Per assegurar-ho tot, el Sabadell haurà de guanyar a Linarejos i esperar una punxada d’Algeciras. També serviria, tot i que ja dependrà de dos resultats, una doble punxada d’Atlético Baleares i Nàstic de Tarragona. Els andalusos reben un Real Madrid Castilla que encara conserva algunes opcions de jugar playoff. Balearicos i granes, per la seva part, jugaran a casa contra Atlético Sanluqueño i Sevilla Atlético respectivament, dos equips de la zona baixa.

Tot el que sigui guanyar i que no es donin aquests dos escenaris significarà que els arlequinats encara haurien de certificar la plaça de playoff a l’última jornada de lliga. Si bé és certa aquesta premisa, també cal tenir en compte que el Sabadell, si és capaç de guanyar al Linares, arribaria a l’última amb tres punts de marge respecte als perseguidors més immediats. Per tant, guanyar aproparia, si no ho certifica, un viatge a Galícia durant el mes de juliol per l’expedició arlequinada.

Hi ha opcions si el Sabadell no guanya?

Una victòria podria confirmar la plaça al playoff d’ascens pels homes de Pedro Munitis. Ara bé, aquesta no serà l’única opció que tindran els arlequinats a Linarejos. En cas d’empatar contra els andalusos, el Centre d’Esports es classificarà matemàticament pel playoff en tres casos: que, com a mínim, dos dels tres equips amb 55 punts perdin; una derrota de l’Algeciras combinada amb punxades de Nàstic i Baleares o una derrota del Baleares, un empat del Nàstic i un triomf de l’Algeciras.

Amb aquestes dades, resulta evident que un empat requeriria més combinacions de resultats, mentre que una victòria seria molt millor pels interessos arlequinats. En cas de derrota, però, el Sabadell no podrà ser equip de playoff passi el que passi, tot i que encara dependrà de si mateix per anar a Galícia. Si es dona aquest últim cas, el partit contra l’Algeciras exigiria als homes de Pedro Munitis puntuar i esperar resultats o directament guanyar per ser matemàticament de playoff.

En tots els casos, el Centre d’Esports no estarà condicionat per cap altre equip per acabar entre els cinc primers classificats de la lliga. A més, encara es podria permetre una derrota contra el Linares. Aquesta condició que s’ha guanyat el conjunt arlequinat ha arribat fruit d’una segona volta que està sent històrica. Els arlequinats han perdut només tres partits des del mes de desembre i són un dels equips més en forma de tot el futbol espanyol. El premi del playoff, que seria la culminació a una història èpica, està molt a prop. Ara bé, també està molt lluny. Concretament, tot quedarà decidit entre els pròxims 90 o 180 minuts de joc i davant dos rivals que encara s’estan jugant moltíssimes coses.