La Nova Creu Alta, el temple on una afició és capaç de remuntar partits

Cada triomf del Centre d’Esports Sabadell s’està suant aquesta temporada com mai. El d’avui davant la Unió Esportiva Cornellà ha estat una d’aquestes victòries que deixen la gent sense paraules per tot el que ha passat sobre la gespa. Tot i no tenir el millor dia, tot i que s’avancés el conjunt del Baix Llobregat i tot i veure-ho tot magre, el caràcter d’aquest equip i l’empenta de l’afició han capgirat el marcador per apropar l’equip als playoff. Néstor i Kaxe, els dos davanters que no marcaven fa sis mesos, han fet esclatar l’alegria a una Nova Creu Alta que avui ha sigut partícip dels gols arlequinats.

Davant un Cornellà que ha sortit amb tres centrals, Pedro Munitis ha optat per jugar amb dues referències ofensives d’inici. Tot i això, la parcel·la ofensiva del Centre d’Esports ha estat molt desencertada a l’hora de decidir en els metres finals. De fet, ha estat el conjunt del Baix Llobregat qui més ha inquietat la porteria rival amb arribades que, tot sigui dit, tampoc han inquietat excessivament Emilio Bernad. Amb el pas dels minuts, el conjunt verd s’ha trobat molt més còmode sobre la gespa de la Nova Creu Alta i ha estat capaç que el Sabadell entrés en el joc que han plantejat d’inici, fos més directe i acabés molts atacs amb centrades a les mans de Lucas Anacker.

Fruit d’això, el conjunt arlequinat no ha arribat a jugar amb la fluïdesa habitual en cap moment de la primera meitat. A més, Aleix Coch ha donat l’ensurt amb unes molèsties a la cama dreta que, afortunadament, s’han quedat en no res. I, just abans d’anar als vestidors, polèmica per un possible penal sobre Kaxe que l’àrbitre ha sancionat amb una falta en atac. Davant la incredulitat dels jugadors i la xiulada dels aficionats, el partit ha marxat al descans amb la sensació que el Centre d’Esports havia de canviar alguna cosa per començar a generar perill.

L’esperit de la Nova Creu Alta també marca gols

A l’espera de la reacció del Sabadell, el Cornellà ha continuat imposant el seu ritme de joc i controlant el que passava sobre la gespa. El partit s’ha anat escalfant i, en una falta posterior a la recuperació miraculosa d’un jugador verd per fer-se amb la pilota, el Cornellà ha marcat gràcies a una acció a pilota aturada en la qual Borja García ha superat Muguruza per marcar amb el cap. A partir d’aquí, el Cornellà ha tret totes les armes de pèrdues de temps, simulacions i problemes físics variats. Però la feina bruta els hi ha servit per ben poc. Com una d’aquestes pluges d’estiu que arriben del no-res, una tempesta ha caigut a la Nova Creu Alta en dos minuts. Primer Kaxe, aprofitant un refús dins l’àrea, ha empatat el partit. L’equip s’ha aixecat del cop moral, però faltava la cirereta.

Tot seguit, Néstor Querol, lluitant més que ningú i fins al final, ha posat la cama per marcar el segon, donar-li la volta al marcador i que els 6.284 espectadors del temple arlequinat esclatessin d’alegria. Reacció, caràcter i lliçó de com aguantar un resultat a partir del segon gol. Bé, i Emilio Bernad, que comença a fer-se un nom al món del futbol, amb alguna aturada salvadora de les que valen tres punts. El final del partit ha engegat la festa arlequinada. El Sabadell s’apropa als playoff i ho fa gràcies a la conexió entre un equip i una afició que, tot i que sembli impossible, també marca gols. Avui, la remuntada l’ha iniciat la Nova Creu Alta. És un lloc especial, però cada cop es comença a veure més màgia.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza (Lamine Gassama, min. 89), Aleix Coch, Teo Quintero, Diego Caballo; Xavi Boniquet (Dani Sánchez, min. 78), Iago Indias (Sergi Altimira, min. 62), Sergio Aguza (Facu García, min. 89), Aarón Rey (Alfred Planas, min. 78); Kaxe i Néstor Querol.

UE Cornellà: Lucas Anacker; Kike López (Valín, min. 80), Andreu Hernández (Jairo Morillas, min. 80), Borja García, Álex Zalaya, Gerard Martín (Rulo, min. 63); Isaac Nana, Gianluca Mancuso (Albert Dorca, min. 73); Gil Muntadas, Chiki i Gonpi (Víctor Fernández, min. 73).

Gols: 0-1, min. 59, Borja García. 1-1, min. 65, Kaxe. 2-1, min. 67, Néstor Querol.

Àrbitre: José Alberto Pardeiro Puente (Col·legi Càntabre) ha amonestat Iago Indias (min. 10), Sergio Aguza (min. 59),

Estadi: Nova Creu Alta (6.284 espectadors).