Una meravella anomenada bogeria arlequinada assalta el Johan Cruyff

Lliçó de saber patir, de saber pressionar i d’aprofitar les oportunitats. Bé, i una afició que és d’una altra galàxia. En això es pot resumir, en línies molt generals, la victòria del Centre d’Esports Sabadell contra el Barcelona ‘B’. Tres pals blaugranes, minuts de dubtes pel Sabadell i la sensació constant de perill han amenaçat els arlequinats. Però quan més de 1.500 persones -i tirant a molt curt- estan al costat d’onze guerrers, sempre ets una mica més a prop de la victòria. Jacobo, de penal, i Kaxe, aprofitant una errada, seran els golejadors a l’acta, però els gols avui els ha marcat una parròquia arlequinada que ha fet història.

Un partit contra el Barcelona ‘B’ mai és un camí de roses. El filial blaugrana t’exigeix una dosi extra de patiment que només un filial és capaç d’administrar. Aquest exercici de resistència és el que ha hagut de suportar, sobretot, durant el tram inicial de partit. Ferran Jutglà, que no ha tingut una primera meitat brillant, ha forçat una falta lateral i el llançament d’Óscar Aranda, que s’ha enverinat i anava directe a porteria, l’ha salvat Emilio Bernad amb una mà que l’ha desviat fins al pal. Al refús, rematada local i Guillem Molina, salvador, ha tret la pilota sobre la línia de gol, i novament, amb l’ajuda del pal.

Després de l’ensurt inicial, el Centre d’Esports ha continuat treballant a un gran nivell per impedir qualsevol acció perillosa dels de Sergi Barjuan. A més, l’empenta de l’afició -amb càntics ininterromputs- ha demostrat clarament que l’equip no estava sol. El ritme del partit s’ha anat tallant amb faltes i cap dels dos conjunts ha estat capaç de generar una ocasió de gol clara. Tot i això, la parròquia arlequinada ha estat a punt d’esclatar d’alegria just abans del descans i quan Guillem Molina ha estat a punt de marcar a la sortida d’un servei de cantonada. Carevic, però, ha aturat l’esfèric amb una bona mà.

Els gols havien de venir a la grada arlequinada

Si el patiment estava assegurat, també era essencial no desaprofitar cap oportunitat. I així ho ha fet Aarón Rey que, després d’una pentinada de Néstor que ha tocat Mika Mármol, s’ha quedat sol davant Carevic i ha rebut una falta per darrere pel mateix Mármol dins l’àrea. Penal just després del descans i Jacobo González, des dels onze metres, no ha perdonat. Deliri a les graderies i 40 minuts de treball dur fins al final. Ha tingut uns minuts de dubtes el filial blaugrana a partir del gol, però no ho ha sabut aprofitar el Sabadell i Jutglà ha despertat enviat una pilota al travesser amb una rematada dins l’àrea petita. Minuts després, nou avís de l’estrella blaugrana després d’un error defensiu arlequinat que ha tornat a rematar dins l’àrea petita i ha sortit fregant el pal.

Passat un nou ensurt amb l’empremta de Ferran Jutglà, el partit ha entrat en el tram final. El Barça ‘B’ ha cremat totes les naus per buscar l’empat i Pedro Munitis ha anat canviant peces sense canviar l’esquema. Ha tocat patir -i molt-, però el futbol li ha guardat la traca final al Sabadell. En una pressió de Jacobo, que ha cregut com ningú, Balde ha fet una mala passada i Kaxe, molt atent, ha recuperat la pilota, ha superat Carevic i ho ha sentenciat a l’afegit. Ha caigut el Johan Cruyff -avui més similar a la Nova Creu Alta que a cap altra cosa- i la victòria s’ha convertit en una realitat. Amb això, els de Pedro Munitis s’han refermat al playoff, han donat un nou cop sobre la taula i han demostrat que una afició pot marcar gols i guanyar partits.

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona ‘B’: Lazar Carević; Alpha Diounkou, Santi Ramos Mingo (Peque, min. 80), Mika Mármol, Álex Balde; Jandro Orellana (Álvaro Sanz, min. 73), Matheus Pereira, Antonio Aranda (Nils Mortimer, min. 73); Ez Abde, Jordi Escobar (Fabio Blanco, min. 52) i Ferran Jutglà.

CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza (Lamine Gassama, min. 63), Aleix Coch, Guillén Molina, Diego Caballo; Iago Índias (Sergi Altimira, min. 46), Sergio Aguza; Xavi Boniquet (Facu García, min. 75), Aarón Rey (Alfred Planas, min. 75), Jacobo González; Néstor Querol (Kaxe, min. 90).

Gols: 0-1, min. 50, Jacobo González (p.). 0-2, min. 90+2, Kaxe.

Àrbitre: Amiar Velasco Arbaiza (Col·legi Basc) ha amonestat Xavi Boniquet (min. 27), Mika Mármol (min. 49), Jacobo González (min. 66), Néstor Querol (min. 83), Aleix Coch (min. 90+1), Ferran Jutglà (min. 90+3), Álvaro Sanz (min. 90+3) i Kaxe (min. 90+3)

Estadi: Estadi Johan Cruyff (3.942 espectadors).