Tret de sortida a cinc jornades d’infart i amb el playoff a l’horitzó

Tothom esperava a principis de temporada que el Centre d’Esports Sabadell arribés a les cinc últimes jornades de lliga amb cinc finals pendents. Al novembre, tot apuntava que serien per salvar-se. Ara, gràcies a una segona volta magnífica, la lluita torna a ser per la zona alta i per disputar un playoff que anirà molt car i que requerirà d’algun desfibrilador. Si la jornada començava amb un triple empat, la situació en aquests moments és de cinc equips empatats a 49 punts. Per tant, aquest duel entre Sabadell i Nàstic de Tarragona d’avui a les 19:00 allunyarà, com a mínim, un dels dos equips d’aquest grup. És per això que cada punt val or i que el marge d’error és mínim.

I aquí és quan apareix la Nova Creu Alta. El fortí arlequinat està sent l’assignatura pendent d’un equip que ha perdut més partits a casa que a fora en aquesta segona volta. Tot i així, s’espera un ambient excepcional. Més de 300 seguidors tarragonins ompliran una graderia que apunta a superar els 5.000 espectadors. A més, la baralla pel playoff serà el gran al·licient a un duel que a la primera volta va deixar molta gent descol·locada. Però el passat queda enrere i ara, seguint les indicacions de Pedro Munitis, només val pensar en aquest partit contra el conjunt grana.

La pinya es vol fer gran

Únicament seran baixa Moha Ezzarfani, sancionat, i el lesionat de llarga durada César Morgado. La resta de jugadors de la pinya arlequinada estaran disponibles per tornar al camí de la victòria. Després de la derrota a Andorra, la gran conclusió que es va extreure és que el Sabadell té al darrere una afició que no defallirà. Aquest vincle amb la parròquia arlequinada, la que mai ha donat l’esquena a l’equip, és un dels arguments més forts per derrotar al Nàstic.

A més, cal tenir en compte que Jacobo González, Sergio Aguza, Joseba Muguruza i Teo Quintero estan apercebuts i es perdrien el següent partit en cas de veure la groga. Davant aquestes cinc finals, el club ha engegat una promoció per omplir la Nova Creu Alta i tot apunta a una de les millors entrades de la temporada. No hi ha millor escenari, doncs, perquè l’equip es continuï fent fort a casa. De fet, la plantilla arlequinada només ha perdut dos partits com a local aquesta segona volta. I tot, per posar sobre la taula dades positives, davant un equip que no guanya a Sabadell des de l’any 2004.

Possible XI del CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias, Sergio Aguza; Joseba Muguruza, Aarón Rey, Jacobo González; Kaxe.

Una moneda a l’aire fora de casa

Els homes de Raül Agné només han guanyat dos partits lluny del Nou Estadi de Tarragona aquest curs. A més, únicament han anotat nou gols en els 16 partits jugats fora de casa. Són registres pobres, però que tampoc han de servir de relaxació pel Sabadell. I és que, d’altra banda, el Nàstic només ha encaixat 13 gols a domicili. És un equip que marca poc, però que tampoc encaixa molts gols. Tot i això, reben algunes ocasions per partit i també són capaços d’amenaçar la porteria rival, encara que no acaben de concretar moltes de les accions ofensives.

Amb la baixa d’Aythami Artiles per lesió, la resta de futbolistes estaran disponibles per un compromís clau. I ho faran amb més de 300 aficionats visitants a les graderies i la necessitat de sumar la quarta jornada consecutiva puntuant. Perquè, tot i els problemes fora de casa, els tarragonins tenen ara una oportunitat molt important per mantenir-se allunyat d’un grup d’equips que els intenta caçar en una cursa cap al playoff de la que ningú es vol retirar. Serà una festa del futbol entre dos equips que tenen molt en joc i que comparteixen un mateix objectiu.

Possible XI del Club Gimnàstic de Tarragona: Manu García; Carlos Albarrán, Marc Trilles, Álex Quintanilla, Joan Oriol; Robert Simón, Javi Ribelles, Elías Pérez, Javi Bonilla; Dani Romera i Pablo Fernández.

On veure el CE Sabadell – Club Gimnàstic de Tarragona?

El partit, que xiularà Mateo Busquets Ferrer (Col·legi Balear), es podrà veure per Esport 3, Footters i Fuchs Sports.