La marea arlequinada marxa sense premi d’Andorra

Derrota del Centre d’Esports Sabadell en la seva visita a Andorra en un partit ple d’alternatives i que s’ha posat coll amunt amb dos gols a la primera mitja hora de partit. Malgrat que Sergio Aguza ha retallat distàncies just abans del descans, la insistència durant la segona meitat no ha tingut premi. Tot i això, el playoff no queda gaire lluny i avui, amb 296 arlequinats de forma oficial que s’han deixat la veu pel Sabadell, afició i equip han demostrat que es deixaran la pell per l’objectiu del playoff.

Tots dos equips han començat el partit intentant imposar el seu joc, però ha estat l’Andorra qui més espais ha trobat a l’hora de trenar jugades. El primer avís l’ha tingut el conjunt tricolor amb una doble ocasió molt clara per Carlos Martínez i Marc Fernández que Emilio Bernad ha aconseguit salvar amb dues grans intervencions. Però dos minuts després, i a la sortida d’un servei de cantonada, el porter valencià no ha pogut atrapar la rematada de cap de Carlos Martínez per avançar els andorrans als deu minuts de partits.

A partir d’aquí, les forces s’han igualat i ambdós conjunts s’han alternat possessions sense molt perill i gairebé sempre tallades per faltes. Però l’Andorra ha tornat a colpejar quan més igualat ha estat el partit. En una centrada lateral que no ha pogut refusar la defensa arlequinada, Marc Fernández no ha perdonat per marcar el segon. El de Corbera, demanant perdó l’afició del Centre d’Esports, ha glaçat completament la nodrida afició arlequinada. I, tot i el cop, l’equip de Pedro Munitis ha tornat a treure el seu caràcter. Kaxe ha estat a punt de rematar una passada molt bona de Muguruza en el que ha estat l’avís abans del gol. Novament a pilota aturada, aquest cop en un servei de banda, Sergio Aguza ha recollit un refús a la frontal i ha afusellat la porteria local per retallar distàncies poc abans del descans.

Patiment i esforç sense recompensa

Després del pas pels vestidors, el Sabadell ha sortit amb intenció de fer mal, però l’efecte ha durat pocs minuts. De fet, ha estat l’Andorra qui més ha començat a frqüentar l’àrea rival i només una gran actuació d’Emilio -i algunes males decisions andorranes a l’hora de rematar- han evitat el tercer en el tram inicial del segon temps. S’han igualat les coses després d’aquests minuts d’ofec pel Centre d’Esports i l’atac arlequinat s’ha tornat a apropar a la porteria de Nico Ratti per tornar a animar l’afició. I, després de moure la banqueta, els de Pedro Munitis han començat a dominar el joc davant un Andorra que, satisfet amb el resultat, ha buscat fer mal amb contracops.

Ho ha intentat de totes les maneres possibles el Sabadell. La pressió asfixiant sobre la sortida de pilota tricolor ha propiciat arribades perilloses que, malauradament, no s’han pogut materialitzar. Tot i això, la parròquia desplaçada fins a terres andorranes ha agrait l’esforç d’un equip que, malgrat no sumar, ha tornat a demostrar que pot competir contra quelsevol equip de la categoria. El playoff, ara queda a un punt, continua a tocar quan queden cinc finals per continuar somiant en acabar entre els cinc primers.

FITXA TÈCNICA

FC Andorra: Nico Ratti; Dani Morer, Àlex Pastor, Adrià Vilanova (Roger Riera, min. 76), Martí Vilà; Marc Aguado (Sergio Molina, min. 48), Martí Riverola (David Martín, min. 76), Rubén Bover; Zourdine (Héctor Hevel, min. 76), Carlos Martínez (Rubén Enri, min. 84), Marc Fernández.

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio (Alfred Planas, min. 63), Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias (Sergi Altimira, min. 63), Sergio Aguza; Joseba Muguruza, Aarón Rey (Xavi Boniquet, min. 73), Jacobo González; Kaxe (Néstor Querol, min. 73).

Gols: 1-0, min 11, Carlos Martínez. 2-0, min. 30, Marc Fernández. 2-1, min. 41, Sergio Aguza.

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez (Col·legi Canari) ha amonestat Sergio Aguza (min. 1), Marc Fernández (min. 21), Adrià Vilanova (min. 23) i Rubén Enri (min. 90).

Estadi: Municipal d’Andorra (Uns 3.000 espectadors amb entrades esgotades, tot i que les graderies no estaven plenes).