El Sabadell tomba al líder a casa i torna a apropar-se a la zona alta

Victòria del Centre d’Esports Sabadell contra l’Albacete en un partit molt treballat pels arlequinats. Després d’una primera meitat amb alternatives per tots dos equips, els primers instants del segon temps han estat una demostració del potencial d’aquest equip. En atac, els arlequinats han començat a amenaçar la porteria manxega amb arribades i ocasions. Aquesta insistència ha estat premiada amb un gol de Kike Márquez en pròpia a la sortida d’un servei de cantonada executat per Sergio Aguza. I pel que fa al treball defensiu, la defensa arlequinada ha impedit, abans i després del gol, que qualsevol amenaça visitant es convertís en el gol de l’empat.

Amb l’única novetat a l’onze de la tornada d’Aleix Coch després de la sanció, Pedro Munitis ha tret el mateix onze que va presentar a San Fernando. En els primers minuts, amb un Albacete que clarament volia dominar la pilota, ha estat Dani Sánchez qui ha tingut la primera ocasió del partit. Després d’una bona internada d’Aarón Rey per banda, l’extrem andalús, sol al punt de penal, no ha encertat a l’hora de rematar amb la cama dreta i el xut ha anat directament a Bernabé. També ha replicat Boyomo mitjançant un contracop que el lateral no ha enviat al fons de la porteria per ben poc.

A partir d’aquí, uns minuts de domini dels visitants i un tram posterior d’intercanvi d’apropaments. Ha estat aquí quan el Centre d’Esports s’ha apropat més a la porteria rival, però no ha pogut concretar cap arribada tot i les bones intencions dels atacants arlequinats. Sense gols i amb una ocasió clara per equip, l’empat al descans ha reflectit la màxima igualtat entre un Sabadell que, com ja va demostrar a la primera volta, és capaç de competir contra qualsevol rival.

Un segon temps impecable a les dues àrees per sumar la victòria

L’ha tingut res més començar la segona meitat Aleix Coch amb una rematada de cap que el central tarragoní no ha pogut convertir tot i la mala sortida de Bernabé. La millora arlequinada, acompanyada també de l’entrada d’Óscar Rubio al descans i l’avenç de posició de Muguruza, ha permès als de Pedro Munitis dominar la represa. I aquesta vegada, ha arribat el premi. Sergio Aguza, en un servei de cantonada, ha enviat la pilota al primer pal i, entre la mala sortida de Bernabé i un toc de Kike Márquez, aquesta ha acabat dins la porteria i amb esclat de goig a la Nova Creu Alta.

A partir d’aquí, ha tocat aguantar. L’Albacete ha anat per totes, ha fet canvis i ha posat tota l’artilleria sobre la gespa. Però aquest Sabadell, el dels dotze partits sense perdre i també el de les dues derrotes seguides a casa, ha tornat a demostrar quin equip és. Resistint totes les arribades, amb un Aleix Coch imperial capitanejant la resistència i un treball col·lectiu exemplar. Tot i això, hi ha hagut un ensurt als minuts finals amb un xut de Jordi Sánchez a l’afegit que, tot i estar sol dins l’àrea, ha enviat fora. Però l’exercici defensiu ha acabat brindant la victòria a un Sabadell que ja està set punts per sobre del descens i té el playoff a dos punts -ara bé, amb quatre equips per sobre i el Centre d’Esports desè-. Tornen a aparèixer les preguntes sobre els objectius i, ara per ara, tot apunta que la resposta, com diu Pedro Munitis, és el partit a partit.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias (Facu García, min. 85), Sergio Aguza; Jacobo González (Xavi Boniquet, min. 80), Aarón Rey (Teo Quintero, min. 89), Dani Sánchez (Óscar Rubio, min. 46); Kaxe.

Albacete Balompié: Bernabé; Boyomo (Attipoe, min. 75), Djetei, Javi Jiménez, Julio Alonso; Riki Rodríguez (Fran Álvarez, min. 66), Eric Montes (Emiliano Gómez, min. 84); Rubén Martínez, Manu Fuster, Sergi García (Jordi Sánchez, min. 66); Kike Márquez.

Gols: 1-0, min, 66, Kike Márquez (pp.).

Àrbitre: Manuel Ángel Pérez Hernández (Col·legi Madrileny) ha amonestat Jacobo González (min. 23), Kaxe (min. 40), Eric Montes (min. 62), Guillem Molina (min. 64), Óscar Rubio (min. 76) i Xavi Boniquet (min. 81).

Estadi: Nova Creu Alta (3.158 espectadors).