5,9 milions d’euros: l’impacte del CE Sabadell a la ciutat

El Centre d’Esports Sabadell i la Cambra de Comerç de Sabadell han presentat aquest dimarts un estudi sobre l’impacte socioeconòmic del club a Sabadell. A càrrec de l’economista sabadellenc Josep Milà, l’informe conclou que l’impacte directe, procedent de l’activitat dels aficionats del CE Sabadell a la ciutat, supera el milió d’euros. Sumant l’impacte indirecte, que inclou les despeses en sectors com l’hoteleria, la restauració o el comerç, i l’impacte social, el valor total frega els 6 milions anuals. “El CE Sabadell és un dels motors de dinamització social i econòmica de la ciutat”, ha assegurat Milà.

L’anàlisi està basada en les dades de la temporada 2018/19, quan l’equip encara competia a l’antiga Segona B i abans de la pandèmia de la COVID-19. Un segon càlcul, però, determina que l’impacte socioeconòmic total a la ciutat superaria els 12 milions d’euros a LaLiga SmartBank. Els números no enganyen i el president Esteve Calzada té clar que la situació que viu el club és una oportunitat històrica: “L’informe corrobora els missatges que hem anat enviant des que vam arribar. Confio a tancar un acord amb l’Ajuntament al més aviat possible“. Agafarà el guant el govern de la ciutat?