El Castellón acaba amb la ratxa del Sabadell en un partit ple de polèmica

Derrota -i es fa estrany dir-ho- del Sabadell contra el Castellón en un partit complicat pels arlequinats. Després del gol inicial de Kaxe, s’ha passat del 2-0 a l’1-1 abans d’anar al descans. I quan un equip perdona, el càstig acostuma a ser doble. Al segon temps, entre algunes decisions arbitrals dubtoses -amb Pedro Munitis i Pablo Doñate expulsats– que han fet empipar la graderia, dos gols orelluts i una bona gestió de partit visitant, el triomf vola de la Nova Creu Alta per trencar una ratxa que ha estat històrica.

Davant els problemes físics de Sergi Altimira i Sergio Aguza, Pedro Munitis ha apostat per un doble pivot format per Iago Indias i Facu García. Per la seva part, Sergi Escobar ha sortit a la Nova Creu Alta amb tres centrals i un plantejament que ha buscat minimitzar l’impacte ofensiu de l’atac arlequinat. Tot i això, Kaxe ha donat el primer cop de la tarda després d’enviar al fons de la porteria una centrada de Joseba Muguruza. El futbolista cedit per la Ponferradina, ha anotat així el seu cinquè gol amb la samarreta arlequinada. Curiosament, tots han arribat des del 16 de febrer, quan va estrenar-se a Albacete.

Ha volgut més el Centre d’Esports i, de fet, ha tingut el segon, però Néstor no ha aprofitat una bona centrada de Xavi Boniquet i ha enviat la pilota fora amb tot a favor. I quan un perdona, el futbol sempre ho acaba castigant. En una  jugada sense aparent perill, després d’un mal refús de Muguruza, Aarón ha connectat una rematada amb la mala sort que la pilota ha impactat en Koné i ha entrat a la porteria d’Emilio. Amb el gol, s’ha trencat una ratxa del Sabadell sense encaixar a casa que ha durat des del gol d’Etxaniz el vuit de gener fins avui. Després de l’empat, tot i l’intent de reacció arlequinat, el marcador no s’ha mogut i l’empat era el resultat al descans.

Tot en contra perquè acabi la ratxa

Després del pas pels vestidors, els de Pedro Munitis han continuat dominant la possessió mentre els orelluts han esperat la seva opció. Mentrestant, Juan Antonio Campos Salinas, l’àrbitre del partit ha començat a impacientar el personal. La banqueta arlequinada ha demanat un possible penal sobre Iago, motiu pel qual Pablo Doñate, entrenador de porters arlequinat, ha vist la vermella. I quan més crispat ha estat el públic, gol de Mario Barco després de rematar dues vegades a l’àrea arlequinada. A partir d’aquí, espectacle arbitral -amb Pedro Munitis també expulsat i desesperat després d’un altre possible penal-, pèrdues de temps i un Sabadell a contracorrent per igualar el marcador.

La desesperació arlequinada s’ha mesclat amb les rampes dels castellonencs i un àrbitre que ha fet enfadar, i molt, la parròquia arlequinada. Al final, però, el pla de partit del Castellón ha sortit a la perfecció. A més, ho ha tancat Juanto Ortuño amb un golàs al temps afegit -celebració en la qual la banqueta valenciana s’ha encarat amb el públic de la Nova Creu Alta-. Amb la derrota, s’acaba una ratxa de dotze partits sense perdre i la bombolla d’eufòria de les últimes setmanes queda frenada després d’una derrota molt agre pels interessos arlequinats.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Xavi Boniquet (Aarón Rey, min. 69), Iago Indias (Dopi, min. 87), Facu García (Sergio Aguza, min. 69), Jacobo González; Néstor Querol i Kaxe.

CD Castellón: Álvaro Campos; José Mas, Kevin Sibille, Yac Diori, Cristian Galas; Vicente Esquerdo (Alejandro Marcos, min. 81), Dani Torres; Koné (Koke, min. 87), Pablo Hernández, Aarón (Blesa, min. 62); David Cubillas (Mario Barco, min. 62 (Juanto Ortuño, min. 71)).

Gols: 1-0, min. 18, Kaxe. 1-1, min. 26, Koné. 1-2, min. 65, Mario Barco. 1-3, min. 90, Juanto Ortuño.

Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas (Col·legi Murcià) ha amonestat Vicente Esquerdo (min. 76) i Alejandro Marcos (min. 86). Ha expulsat amb vermella directa Pablo Doñate, entrenador de porters del Sabadell, i Pedro Munitis, entrenador del Sabadell.

Estadi: Nova Creu Alta (4.646 espectadors).