Final del ‘Tourmalet’ lluny de casa amb un empat contra l’UCAM

Després de tres partits en vuit dies i un desgast físic molt alt, el punt aconseguit pel Sabadell contra l’UCAM de Murcia és dels que es valoren més en fred que en calent. Sense Aleix Coch, sancionat, i Óscar Rubio encara amb problemes, el duel d’avui ha exigit molt als arlequinats. L’inici no ha estat brillant i, de fet, hi ha hagut un parell d’ensurts en el tram inicial. Ha anat de menys a més el Centre d’Esports, que ha encaixat un golàs de Moyita després del descans. I amb una lluita constant que ja és el senyal d’identitat d’aquest equip, Jacobo ho ha empatat en el tram final des dels onze metres. Amb l’empat, ja són 10 les jornades que els de Pedro Munitis acumulen sense perdre.

Davant un UCAM que també s’ha jugat molt avui, els primers minuts han estat de patiment. Una rematada de Xemi i un xut de Fullana després d’un error en la sortida de pilota han obligat Emilio Bernad a demostrar, una setmana més, que als 22 anys és un porter d’un nivell altíssim. Tampoc ha tingut molta més història el primer temps. L’esgotament arlequinat era evident després dels esforços dels darrers dies, tot i que el treball defensiu no ha fallat.

Avui, de fet, Pedro Munitis ha alineat un porter i dos centrals menors de 23 anys. La idea del càntabre de donar minuts i protagonisme a qui s’ho guanyi es confirma, encara que sigui per circumstàncies com les baixes de Morgado i Aleix, en partits com avui. Al descans, l’empat a zero era un bon resultat per un Sabadell que no ha entrat bé al partit i s’ha endut algun ensurt dels murcians. Per tant, tot s’hauria de decidir a la segona meitat i després del pas pels vestidors.

Un cop a cada costat i repartiment de punts

La segona meitat no ha pogut començar pitjor. Moyita, amb una grandíssima acció individual, ha perforat la porteria d’Emilio pocs minuts després de la represa. Ha sortit bé el Sabadell del descans, però el gol ha glaçat el joc. Nou moment d’adversitat i, com és habitual, reacció arlequinada per buscar el gol. Però l’UCAM, amb ganes de sumar una victòria vital, ha començat amb les aturades constants del joc. Tot i que, fins i tot amb un Centre d’Esports en reserva, el coratge d’aquest equip pot sobreposar-se a tot. Dopi ha desviat una rematada de Teo en una bona ocasió del Sabadell que no ha estat l’última.

Ja dins dels minuts finals, Charlie Dean ha tocat la pilota amb la mà dins l’àrea i l’àrbitre ha assenyalat el punt de penal. Oportunitat d’or que Jacobo González no ha desaprofitat per empatar el partit. El vuitè gol del madrileny ha arribat en un xut molt potent, al mig i que Pedro López, el porter local, no ha pogut aturar. Una canonada i el darrer alè arlequinat fins al final del partit. L’empat davant els murcians pot ser agredolç per la situació del rival, encara que acumular en pocs dies tres desplaçaments seguits sense perdre és una gran notícia. De fet, són deu jornades sense perdre i una superació constant d’adversitats que colpegen aquest equip. I ara, amb una setmana per preparar el següent partit, és temps per tornar a carregar les piles i preparar el següent repte.

FITXA TÈCNICA

UCAM Múrcia: Pedro López; Tekio, Charlie Dan, JoseteMoi Delgado; Armando (Manu Garrido, m. 75), Fullana;  Xemi (Alberto, min. 66), oyita (Caro, min. 75), Isi Ros (Josema, min. 55); Rubén Mesa (Mario Abenza, min. 75).

Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza, Teo Quintero, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Indias (Sergi Altimira, min. 74), Sergio Aguza; Aarón Rey (Néstor Querol, min. 74), Xavi Boniquet (Dani Sánchez, min. 46), Jacobo González (Facu, min. 93); Kaxe (Dopi, m. . 64).

Àrbitre: Iván Muñoz Pérez (Comitè Valencià) ha amonestat Charlie Dean (min. 34), Teo Quintero (min, 40), Isi Ros (min. 54), Armando (min. 55), Kaxe (min. 55), Tekio (min. 66), Moyita (min. 70), Josete (min. 77), Dani Sánchez (min. 77) i Sergio Aguza (min. 89).

Gols: 1-0, min. 49, Moyita. 1-1, min. 84, Jacobo (p.).

Estadi: BeSoccer La Condomina.