Buscant allargar la bona dinàmica davant el millor local de la categoria

El passat més fosc del Sabadell comença a veure’s eclipsat per la llum de les victòries. Vuit jornades sense perdre, cinc triomfs i vuit empats han catapultat el Centre d’Esports fora del descens. Per primer cop des del novembre, els homes de Pedro Munitis passaran una setmana sencera lluny de la zona de perill. És cert que està a només un punt, però la injecció de moral que suposa aquesta situació juga a favor dels arlequinats. Ara, a més, toca posar-se al dia amb el calendari. La visita al Carlos Belmonte igualarà, per fi, els partits de lliga que han disputat la majoria de clubs. Irònicament, tots els equips en zona de descens tenen, com el Sabadell, un partit pendent. Això fa que, tot i no semblar-ho, els tres punts siguin vitals.

En primer lloc, per agafar aire sobre la zona calenta. També per acabar de donar la passa endavant i que, fins i tot, pugui aparèixer la paraula playoff a les converses. I és que el Sabadell encara és a temps de tot, encara que el primer objectiu passa pel repte del Carlos Belmonte. Al davant, un Albacete Balompié que és tercer i podria posar-se líder en cas de victòria. La plantilla manxega s’ha reforçat a l’hivern i va a totes. És un equip amb moltíssima qualitat i que només ha deixat escapar quatre punts a casa seva. Arriben al partit després de golejar al Cornellà i el partit presenta moltíssims al·licients.

Perquè s’enfronten dues de les millors plantilles de la categoria i dos entrenadors amb una bona idea de joc que està donant bons resultats. Tot i això, la dificultat pels arlequinats és màxima. Visitar Albacete sempre és complicat, però aquesta prova serà encara més exigent pel Sabadell. El segon dels tres partits lluny de la Nova Creu Alta arriba amb una ambició màxima, però també amb els peus a terra. Quan les coses van bé, tot tendeix a il·lusionar més, així que una patacada a Albacete pot ser dura. Malgrat que, amb un Centre d’Esports jugant a un nivell tan alt, qualsevol cosa és possible.

Continuar amb la dinàmica positiva

Les coses comencen a sortir a Sabadell i el canvi de cara és notable. La golejada al camp del Sanluqueño no va ser més que la confirmació d’una bona dinàmica que no fa més que allargar-se. Ara, però, toca visitar un dels equips més potents de la categoria. És un duel que, a principis de temporada, havia de ser per l’ascens, encara que la situació ha canviat. No obstant això, l’ambició i les ganes continuaran sent les mateixes per part de la plantilla arlequinada. Encara sense Ramon Folch i Néstor Querol, Pedro Munitis tindrà disponibles la resta de futbolistes. Cal recordar que l’equip farà una estada a Murcia després d’aquest partit per preparar el duel contra l’UCAM, així que les dues baixes sí que han viatjat a Albacete amb l’expectativa de poder jugar diumenge. Torna Iago Índias després d’haver complert sanció pel cicle de grogues.

No s’hauria de descartar que torni a haver-hi presència d’algun futbolista del planter arlequinat. José Luis Catalá i Marc Vargas van viatjar a Sanlúcar, tot i que no van gaudir de minuts. L’expedició arlequinada va partir ahir de Sabadell i després de l’entrenament realitzat a la Nova Creu Alta. A la roda de premsa prèvia al partit, Pedro Munitis va donar molta importància al compromís de l’equip: “Vam començar amb dues derrotes, però l’equip no ha afluixat. Venien el 31 de desembre o el 1 de gener i picaven pedra cada dia. L’estat d’ànim de l’equip és una conseqüència de tot això“. El tècnic càntabre va explicar també que l’equip no es preocupa per la classificació i va partit a partit, tot i que no volen renunciar a res.

Possible onze del CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias, Sergio Aguza; Joseba Muguruza, Xavi Boniquet, Jacobo González; Kaxe.

Tocats al mig del camp

El mercat d’hivern de l’Albacete ha portat cinc jugadors, però el principal problema han estat les lesions. Sergi Maestre es perdrà tota la temporada, mentre que Fran Álvarez estarà algunes setmanes fora amb un trencament al menisc. A més, David del Pozo abandonar el conjunt manxec. Per solucionar aquests problemes, la direcció esportiva ha portat Alberto Jiménez i Riki Rodríguez, dos futbolistes que estaven jugant a Segona Divisió fins al gener. També han incorporat Andy Kawaya, Kike Márquez i Emmanuel Attipoe La plantilla és de molta qualitat, però les baixes al mig del camp poden fer mal. Tot i això, l’artilleria de l’Albacete és una gran amenaça pel Sabadell. Entre Rubén Martínez, Jordi Sánchez i Manu Fuster acumulen 18 gols dels 29 que ha marcat l’equip de Rubén de la Barrera.

Possible onze de l’Albacete Balompié: Bernabé Barragán; Diegui Johannesson, Mohamed Djetei, Flavien Boyomo, Julio Alonso; Alberto Jiménez, Riki Rodríguez; Rubén Martínez, Manu Fuster, Kike Márquez; Jordi Sánchez.

On veure l’Albacete Balompié – CE Sabadell?

El partit, que el xiularà José Luis Guzmán Mansilla (Col·legi Andalús), es podrà veure per Footters.