Exhibició a El Palmar per sortir del descens

Golejada d’autoritat del Sabadell davant l’Atlético Sanluqueño. El duel entre dos equips amb dinàmiques totalment oposades s’ha saldat amb victòria arlequinada en una exhibició que s’ha quedat curta amb el marcador. Després d’uns primers minuts molt intensos, el contracop s’ha convertit en la millor arma dels de Pedro Munitis. Dos gols per aquesta via, un d’ells de Muguruza i l’altre en pròpia, i un tercer de Jacobo que té números de ser un dels gols de la temporada. Als instants finals, una gestió impecable i ocasions clares per ampliar encara més el marcador i que, malauradament, no han entrat tot i el grandíssim treball de tot el Centre d’Esports.

L’inici del partit ha estat frenètic i ple d’alternatives. Tots dos equips han arribat a l’últim tram del camp rival amb certa facilitat, tot i que no han acabat de materialitzar cap ocasió. El cansament ha començat a afectar tots dos conjunts poc abans de la mitja hora de joc, però el Sabadell ha començat a trobar-se més còmode amb el ritme vertiginós del joc. Els contraatacs s’han convertit en la millor arma dels de Pedro Munitis. Fruit d’això ha arribat el primer avís clar arlequinat amb un xut d’Óscar Rubio que ha sortit per ben poc. A partir d’aquí, el Centre d’Esports ha anat a més.

Amb un equip de dolç, a més, les coses sempre acostumen a anar de cara. Minuts després, Joseba Muguruza ha culminat un nou contracop que Antonio Navas s’ha introduït a la seva pròpia porteria. Era una acció sense perill, amb Kaxe en possible fora de joc i Falcón amb tot a favor seu per agafar la pilota, però fins i tot aquestes coses li surten bé al Sabadell. La reacció posterior ha estat clau. Els arlequinats han contingut el Sanluqueño i Joseba Muguruza, en una bona jugada per la banda dreta, s’ha trobat sol després d’un gran moviment d’Aarón Rey i no ha perdonat amb la cama esquerra. Dos gols minuts abans del descans i un cop molt dur als andalusos. De fet, s’han sentit crits contra el tècnic local abans de marxar als vestidors.

Ocasions, treball i golejada d’ensomni

Les dinàmiques són essencials sempre, però el canvi de cara del Sabadell ha estat espectacular. La segona meitat ha començat amb Pedro Buenaventura fent un doble canvi per buscar la remuntada. Aquesta, però, l’ha negat Jacobo González amb un autèntic golàs que ha tret les teranyines de la porteria local després d’un cacau des de la frontal que ha anat a l’escaire. A partir d’aquí, l’Atlético Sanluqueño ha intentat el miracle i la defensa arlequinada s’ha tornat a mostrar intractable. Amb tres gols al marcador, la sensació de superioritat del Centre d’Esports ha estat absoluta. A més, la imatge dels arlequinats ha estat espectacular. On no ha arribat un jugador, sempre hi ha estat un altre. Això ha acabat propiciant encara més ocasions d’un Sabadell que tenia el Sanluqueño contra les cordes.

No han arribat més gols, tot i que la piconadora arlequinada ho ha buscat amb insistència. Joseba Muguruza n’ha tingut dues molt clares que han sortit fregant el pal. També Dopi, que ha tingut uns minuts al final, ha pogut marcar, encara que no ha encertat a l’hora de definir. I Sergi Altimira ha estat a punt de posar la cirereta amb un xut que s’ha estavellat al pal després d’una grandíssima conducció de Dopi. Al final, golejada arlequinada per sortir del descens. El canvi de dinàmica ja és una realitat. La victòria a un estadi on l’equip va deixar molt mala imatge fa menys de dos mesos suposa una nova passa endavant de l’equip. Aquest triomf, a més, és un nou cop sobre la taula d’un Sabadell que cada dia s’assembla més a aquell que tothom somiava veure fa uns mesos.

FITXA TÈCNICA

Atlético Sanluqueño: Ismael Falcón; Edu Oriol, Antonio Navas (Toni García, min. 66), Julen Azkue, Ramón Riego (Héctor Martínez, min. 66); Adrián Armental, Theo García (Hassane, min. 50), Lolo González, Javi Navarro (Alfonso, min. 50); Lucas Gaúcho i Pedro Martín (Canillas, min. 74).

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Teo Quintero (Guillem Molina, min. 46), Diego Caballo; Facu García, Sergio Aguza; Joseba Muguruza (Alfred Planas, min. 87), Aarón Rey (Sergi Altimira, min. 70), Jacobo González (Dani Sánchez, min. 85); Kaxe (Dopi, min. 85).

Gols: 0-1, min. 36, Navas (pp.). 0-2, min. 40, Joseba Muguruza. 0-3, min. 60, Jacobo González.

Àrbitre: Antonio Sánchez Sánchez (Col·legi Extremeny) ha amonestat Teo Quintero (min. 30), Edu Oriol (min. 55) i Facu García (min. 90).

Estadi: El Palmar.