Jacobo González torna a ser decisiu i el Sabadell deixa els tres punts a casa

L’acumulació de partits ha obligat Pedro Munitis a fer alguna rotació en comparació al partit del dimecres davant del Betis Deportivo, i el tècnic càntabre ha sorprès amb la titularitat d’Aarón Rey per Xavi Boniquet. A la banda, ha estat Joseba Muguruza qui ha ocupat el lloc d’Alfred Planas, mentre que Kaxe ha tornat a ser de la partida d’inici. A la banqueta, l’últim en arribar: Jon Ander ‘Dopi’. Pel que fa al duel, la primera meitat ha estat molt disputada per part d’ambdós equips i no ha tingut pràcticament ocasions. La més clara ha arribat al minut 22, després que Óscar Rubio aprofités una bona centrada de Jacobo per rematar de cap i obligués Xavi Ginard a lluir-se per tal d’evitar el gol arlequinat. Aquesta acció ha estat un punt d’inflexió, ja que arran d’aquí el Sabadell ha fet un pas endavant en l’últim tram de la primera meitat. Per part de l’Atlètic Balears, entre poc i res en un primer temps que ha marxat al descans amb empat a zero al marcador.

Jacobo decideix en el debut de Dopi amb l’arlequinada

A la sortida de vestidors, el primer a avisar ha estat el Centre d’Esports mitjançant un xut de Diego Caballo amb la dreta que ha sortit desviat per ben poc. I només un minut més tard, la rèplica de l’Atlètic Balears, però la rematada de cap de Carlos Delgado ha marxat llepant el pal de la porteria defensada per Emilio Bernad. Al 49′, nova arribada del conjunt ‘balearico’ a peus de Dioni Villalba. El partit estava boig, i al 57′, ara si, conducció perfecta d’Aarón Rey que ha servit l’esfèric a Jacobo per tal que, amb un xut creuat, el madrileny superés Xavi Ginard per obrir la llauna a l’estadi. Amb el d’avui, Jacobo ja suma sis dianes aquesta temporada. Arran del gol, Xavi Calm ha mogut fitxa i ha donat entrada a Vinicus Tanque i Hugo Rodríguez, i dos minuts més tard del gol, Emilio Bernad s’ha estirat per evitar el que podria haver estat un autèntic golàs de Canario.

Al 73′, Hugo Rodríguez ha tornat a avisar, i de nou Emilio, molt segur, ha salvat el Sabadell. El conjunt arlequinat estava patint, i Pedro Munitis ha fet debutar Dopi, a més d’Alfred Planas, amb l’objectiu de buscar més verticalitat en atac. A partir d’aquí, el Sabadell s’ha limitat a defensar, ja que l’Atlètic Balears que ha ofegat els arlequinats en el tram final. Tot i això, al 89′ Dioni Villalba ha tingut l’empat, però la seva rematada de cap ha sortit llepant el travesser. Finalment, tot i uns últims minuts d’infart a la Nova Creu Alta, el Centre d’Esports ha estat capaç de deixar els tres punts a l’estadi. Ara, amb aquesta victòria, el Sabadell ja suma 26 punts i surt, per fi, de la zona de descens a l’espera que es tanqui la jornada aquesta tarda.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias (Xavi Boniquet, 89′), Sergi Altimira; Joseba Muguruza (Alfred Planas, 75′), Aarón Rey (Facu García, 89′), Jacobo González; Kaxe (Dopi 75′),

CD Atlètic Balears: Xavi Ginard; Luca Ferrone, Pedro Orfila, Delgado (Jesús Álvaro, 80′), Vilarrasa; Canario (Tòfol Montiel, 80′), Damián Petcoff (Cordero, 80′), Shashoua, Pastrana (Hugo Rodríguez, 57′); Dioni Villalba i Manel Martínez (Vinicius Tanque, 65′).

Gols: Jacobo González (1-0, 57′).

Àrbitre: Antonio Monter Solans (Col·legi Aragonès) ha amonestat Damián Petcoff, Pedro Orfila i Carlos Delgado per part de l’Atlètic Balears, i Jacobo González i Iago Indias per part del Sabadell.

Estadi: Nova Creu Alta (2.764 espectadors).