Voler, no poder i una oportunitat d’or desaprofitada

Empat del Sabadell davant el Betis Deportivo en un partit discret dels arlequinats. Amb la possibilitat de sortir del descens en cas de victòria, s’ha vist un Centre d’Esports massa accelerat i que ha pres males decisions en atac. Els bètics, per la seva part, no han generat gaire perill, però han estat capaços de portar els arlequinats cap al partit que han volgut jugar. En el duel que ha servit per veure per primer cop al juvenil Adri González a la convocatòria, l’equip de Pedro Munitis ha desaprofitat una molt bona oportunitat per abandonar el descens en un partit contra el pitjor equip del grup.

Un cop més, i com ha passat als darrers duels a casa, el Centre d’Esports ha entrat al partit amb certs dubtes. El Betis Deportivo no ha amenaçat la porteria del Sabadell en cap moment, però l’atac arlequinat tampoc ha estat encertat. Les imprecisions han estat constants, amb enviaments que no han trobat ningú i errades en accions que, amb una mica més de calma, s’haurien pogut trenar millor. De fet, l’arribada més clara ha estat una passada a Alfred que l’extrem no ha sabut controlar correctament a pocs segons pel descans.

Tot i els dubtes, el Betis Deportivo s’ha mostrat molt tendre i no ha estat capaç de dominar el joc. Tampoc han patit excessivament al darrere, encara que s’ha vist un filial bètic molt insegur i sense idees més enllà de buscar alguna acció individual. No obstant això, han aconseguit que el Sabadell entrés al seu joc i no estigués còmode. En una primera meitat que ha demanat a crits jugadors com Aarón o Moha, les precipitacions han estat el principal problema dels arlequinats. La millor notícia, però, és que encara restaven 45 minuts per intentar canviar el marcador.

Més cor que cap

L’habitual reacció després del pas pels vestidors ha arribat en forma de xut de Kaxe que ha atrapat Rebollo. També l’ha tingut el Betis Deportivo amb una rematada molt desviada de Lara que s’ha vist replicada per una centrada enverinada de Jacobo que ha anat al pal. Tot i els avisos arlequinats, la millor ocasió ha estat per Baena, que ha obligat Emilio Bernad a salvar l’equip. Amb el dipòsit d’alguns jugadors en reserva, els canvis han estat necessaris i Munitis ha començat a moure fitxa. L’entrada d’Aarón Rey i Joseba Muguruza ha canviat el ritme del partit, encara que l’oportunitat que han generat entre el gallec i el basc ha sortit fora.

Arribats els minuts finals, el Betis Deportivo ha signat l’empat i el Sabadell ho ha intentat sense èxit. Un voler i no poder davant una oportunitat d’or per sortir del descens. Pot haver estat el neguit d’abandonar les posicions perilloses o, senzillament, l’acumulació de partits, però avui el Centre d’Esports no ha tingut el seu dia. Poc encertats per trencar línies, amb un filial verd-i-blanc que ha fet més amb errades arlequinades que amb accions de mèrit i una empenta que s’ha traduït en nervis. Tot i això, els de Pedro Munitis encara hauran de recuperar el partit amb l’Albacete. La nota positiva, malgrat no sortir del descens, ja són sis jornades sense perdre d’un equip que confirma el canvi de dinàmica tot i no haver derrotat al cuer.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Teo Quintero, Diego Caballo; Iago Índias (Sergi Altimira, min. 66), Sergio Aguza; Alfred Planas (Joseba Muguruza, min. 74), Xavi Boniquet (Aarón Rey, min. 74), Jacobo González; Kaxe.

Betis Deportivo: Dani Rebollo; Fran Delgado, Simón Lecea, Luis Martínez, Gonçalo Cardoso, Marc Baró; Abdoul Bandaogo, Raúl Tavares; Ángel Baena (Juan Cruz, min. 76), José Lara (Mizzian, min. 76) i Yassin Fekir (Sibo, min. 89).

Gols: -.

Àrbitre: Víctor Pérez Peraza (Col·legi Tinerfeny) ha amonestat Lara (min. 24), Sergio Aguza (min. 29), Iago Índias (min. 53), Aleix Coch (min. 56) i Simón (min. 60)

Estadi: Nova Creu Alta (2.531 espectadors).