Cop sobre la taula i golejada per tornar a il·lusionar

El Sabadell s’ha imposat a l’Alcoyano en un partit efectiu, amb ofici i un gran treball col·lectiu. Tot i estar en descens, els homes de Pedro Munitis han jugat a un nivell molt alt i han derrotat un equip que, malgrat el resultat, ha venut molt cara la seva pell. Després de gairebé tres setmanes sense competir, l’equip s’ha tornat a guanyar el públic de la Nova Creu Alta amb tres gols i un treball defensiu excel·lent. Jacobo González i Teo Quintero han aplanat el camí abans del descens i Joseba Muguruza ho ha sentenciat al temps d’afegit.

Després de presentar pocs canvis a l’onze arlequinat -destacant la primera titularitat de Teo Quintero i la tornada de Sergio Aguza després de la sanció-, el duel ha començat amb un protagonista inesperat. Antoni Magí Bordoy Díaz, quart àrbitre, s’ha encarregat de dirigir el duel després de la indisposició de José David Martínez Montalbán. Quan un equip està de dolç, el vent sempre acostuma a bufar a favor. Ha sortit bé el Sabadell, que primer ha temptejat al rival i després ha estat a punt de marcar amb una rematada dins l’àrea que Néstor Querol ha enviat al travesser. No ha trigat a replicar l’Alcoyano, però Mourad ha fallat incomprensiblement una rematada gairebé sobre la línia de gol. De fet, els alacantins han estat més a prop del primer durant alguns minuts i han desaprofitat arribades perilloses.

Amb el pas dels, el ritme de joc ha començat a baixar de revolucions. I aquí és quan, a pocs minuts pel descans, ha aparegut arribat la bogeria a la Nova Creu Alta. En una falta lateral, el madrileny ha aprofitat un refús després d’intentar controlar la pilota i ha marcat el primer gol del partit amb una bona rematada amb la cama esquerra. Un intent de control que, en la majoria de casos, acaba en res i que aquest cop ha vingut de cara pels arlequinats. A la celebració posterior, i demostrant la unió de l’equip, Jacobo ha mostrat la samarreta de César Morgado, operat la setmana passada d’una lesió al genoll.

Sense molt temps per una reacció, l’Alcoyano ha buscat empatar i tornar a igualar el marcador. S’ha apropat tímidament el conjunt de Vicente Parras, però la primera meitat encara ha reservat una alegria per la parròquia arlequinada. Just abans de marxar als vestidors, Alfred Planas ha posat una centrada espectacular a un servei de falta i Teo Quintero ha anotat el segon gol de la tarda amb una rematada de cap. Tot i no assetjar el rival, els de Pedro Munitis se n’han anat al descans amb dos gols d’avantatge al marcador i demostrant que els últims resultats no han estat casualitat.

Resistir i aprofitar l’oportunitat

Malgrat que el Centre d’Esports ha fet part de la feina al primer temps, la pujada de ritme de l’Alcoyano no ha trigat a arribar. Després que Vicente Parras hagi introduït un triple canvi, els alacantins han començat a vorejar l’àrea rival sense passar d’amenaçar amb poc més que centrades laterals. La defensa arlequinada ha resistit fins als minuts finals i ha arribat als minuts finals mantenint els dos gols de superioritat. El partit s’ha trencat als últims instants i Néstor ha tingut el tercer, però avui no ha estat encertat i la seva rematada -després d’un més que possible penal- s’ha estavellat al pal.

Després d’adormir el partit gràcies a una gestió magistral i saber patir quan l’Alcoyano més ha insistit, el Sabadell ha estat capaç d’ampliar el marcador. Joseba Muguruza, que l’ha tingut minuts abans, ha marcat el tercer amb un xut creuat. Victòria inapel·lable, alegria i tres punts que acaben de confirmar que el Centre d’Esports lluitarà a cada partit com si fos l’últim. Un triomf que confirma la bona dinàmica dels homes de Pedro Munitis i que, malgrat que no serveix per sortir del descens, retorna encara més la il·lusió a l’afició -de fet, s’ha escoltat algun que altre “olé, olé” a la graderia-. En un partit que no ha estat excessivament brillant, l’efectivitat i la solidesa han fonamentat un triomf més que necessari per acabar de donar un cop sobre la taula i comprimir la classificació.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio, Aleix Coch, Teo Quintero, Diego Caballo; Iago Índias (Sergi Altimira, min. 57), Sergio Aguza; Alfred Planas (Joseba Muguruza, min. 73), Xavi Boniquet (Facu García, min. 90), Jacobo González (Dani Sánchez, min. 73); Néstor Querol (Kaxe, min. 90).

CD Alcoyano: José Juan; Toni Abad, Carlos Blanco, Primi, Lillo (Pablo Carbonell, min. 59); Antón (Andy, min. 59), Fran Miranda, Imanol (Juanan, min. 75), Ángel López (Dani Vega, min. 59); Mourad i Toni Gabarre (Juli, min. 75).

Gols: 1-0, min. 41, Jacobo González. 2-0, min. 45+3. 3-0, min. 90, Joseba Muguruza.

Àrbitre: Antoni Magí Bordoy Díaz (Col·legi Balear) ha amonestat Mourad (min. 45), Sergi Altimira (min. 78), Joseba Muguruza (min. 80) i Primi (min. 86).

Estadi: Nova Creu Alta (1.771 espectadors).