Sergi Altimira, la gran revelació del Centre d’Esports Sabadell 2021-22

Les nombroses baixes al mig del camp en les últimes jornades han permÈs que Sergi Altimira, amb només 20 anys, hagi pogut consolidar-se a l’onze titular. Amb Facu García i Ramón Folch lesionats, Sergio Aguza sancionat i Xavi Boniquet reconvertit a mitjapunta, Pedro Munitis he dipositat la confiança necessària en el jove de Cardedeu i ja acumula dues titularitats consecutives. Ara, la gran incògnita és saber si el tècnic càntabre li donarà continuïtat tenint en compte el seu bon rendiment, ja que davant el Betis Deportivo Munitis recuperarà Sergio Aguza. A més, cal destacar també, que, Iago Indias ha estat el seu acompanyant a la sala de màquines en les últimes dues jornades. “Em sento molt bé amb la confiança que m’ha donat el míster i em sento molt còmode al costat del Iago”, deia ahir Sergi Altimira als mitjans oficials del club.

Renovat el passat mes de setembre, Sergi Altimira va aterrar al Centre d’Esports per defensar la samarreta del Juvenil ‘A’ la temporada 2019-2020 procedent del Juvenil ‘B’ del FC Barcelona. L’objectiu estava molt clar: Pujar a Divisió d’Honor. I així va ser. De fet, el de Cardedeu va ser una de les peces més destacades de la temporada i el Juvenil del Sabadell va sumar el segon ascens consecutiu. Ara bé, des del primer moment el Jaume Milà va deixar-li molt clar el projecte que se li presentava a l’hora de signar amb l’entitat arlequinada: “Quan vaig venir aquí a parlar amb el Jaume Milà em va explicar el seu projecte i no vaig dubtar gens. L’objectiu era sobretot mirant de cara al futur, sabia que era un club històric”, va reconèixer Altimira.

Una cessió molt ben aprofitada

En acabar la seva etapa de Juvenil, la direcció esportiva del Centre d’Esports era conscient del jugador que era Sergi Altimira. Però no només això, sinó que també sabien el que podia arribar a ser en un futur, que era el més important. En aquest sentit, la temporada passada el Sabadell va apostar per una cessió a l’EC Granollers de Tercera Divisió. Però no era un club qualsevol, ja que el seu entrenador era José Solivelles, qui també va ser tècnic del Sabadell fa unes temporades. A més, les dimensions del Municipal del Carrer Girona eren perfectes per tal que Sergi Altimira pogués explotar el seu potencial al màxim: Sabia que el camí no era gens fàcil. Quan em van cedir al Granollers, l’objectiu era tornar aquí”. Sota les ordres de Solivelles, Altimira va signar una gran campanya, la seva primera com a sènior, en la que va disputar un total de 23 partits.

Sergi Altmira defensant els colors de l’EC Granollers la temporada passada. Font: RSF

La cessió va donar els seus fruits, i el de Cardedeu va tornar al Centre d’Esports el passat estiu per fer la pretemporada amb el primer equip, amb Antonio Hidalgo al capdavant. De fet, durant els partits amistosos que es van jugar a l’agost, Altimira ja va regalar petites llampades que deixaven en evidència el tros de migcampista que és. El seu bon rendiment també va afavorir que el Sabadell, de la mà de José Manzanera, es mogués ràpidament i ampliés el seu contracte fins al juny del 2023. Ara, cinc mesos després, Sergi Altimira és un clar referent pels més joves de l’obrador arlequinat, i sobretot, és un clar exemple d’una cessió ben aprofitada.