El primer de l’any per fer de la Nova Creu Alta un fortí

Gairebé un mes i mig després, torna el futbol a la Nova Creu Alta en el primer partit a casa del Centre d’Esports en aquest 2022. L’equip de Pedro Munitis rep el Linares Deportivo després d’empatar contra el Costa Brava en un partit amb brots verds pel Sabadell. Per la seva part, el conjunt andalús visita Sabadell amb la ressaca de la Copa del Rei molt present i havent estat a punt de donar la sorpresa contra el Barça. Ara, però, tots dos equips necessiten guanyar, uns per apropar-se a la sortida del descens i els altres per allunyar-se de la zona calenta de la classificació.

Serà tot just el cinquè partit de Munitis a la banqueta arlequinada i el balanç, ara per ara, és d’una victòria, un empat i dues derrotes. L’equip, però, ha fet una passa endavant en els dos últims partits. El gol de Néstor Querol va suposar la primera anotació d’un davanter arlequinat aquesta campanya i l’equip comença a trobar ritme després del brot de COVID. Al davant tindrà un dels equips més en forma de la categoria, que no perd a la lliga des del 6 de novembre i que és un dels millors visitants d’aquesta Primera RFEF. Serà un repte exigent i també una prova de foc per un Centre d’Esports que necessita començar a guanyar partits per no patir a final de temporada.

Es comença a complir la covocatòria

Només 15 futbolistes del primer equip van ser de la partida a Palamós -malgrat que futbolistes com Ramon Folch encara estan agafant ritme i van entrar a la convocatòria-, però aquest dissabte tornen Jacobo González, Teo Quintero i Toni Gabarre. Respecte a aquest últim, els rumors apunten cap a la seva sortida. Però Pedro Munitis va deixar clar ahir que la plantilla és la que té i la prioritat passa per reforçar la baixa de llarga durada de César Morgado, lesionat a Castàlia i fora per la resta de la temporada.

Malgrat que tornen alguns futbolistes, altres com Facu García, lesionat, o els sancionats Sergio Aguza i David Astals no podran estar presents al duel contra el Linares. Després del partit davant l’Andorra, la gespa ha rebut diversos tractaments i s’espera que el seu estat sigui millor que en el duel davant els tricolors. Tot i que no han estat mesos fàcils a Sabadell, la situació ha de canviar en un 2022 per l’optimisme. Munitis va destacar a la roda premsa de prèvia al partit que l’equip continua creixent i que el fet de generar ocasions de gol acabarà transformant-se en gols al marcador.

Possible onze CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza, Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Iago Índias, Sergi Altimira; Alfred Planas, Xavi Boniquet, Jacobo González; Kaxe.

La lliga torna a ser la prioritat

L’inici de campanya del Linares va ser discret, però la dinàmica dels dos últims mesos ha estat espectacular. Cinc victòries i un empat en els últims sis partits, van eliminar l’Alavés a la Copa i van posar contra les cordes al Barça en un partit en el qual es van posar per davant al marcador. Amb una plantilla compensada i amb molta implicació per part dels homes d’Alberto González. Marc Castells i Fran Lara -a l’espera de veure com està Etxaniz després de retirar-se amb molèsties del partit de Copa- seran, en principi, les úniques baixes d’un Linares Deportivo que vol allunyar-se del descens i començar a somiar el més aviat possible guanyant al Sabadell.

Els andalusos s’han reforçat en aquest mercat d’hivern amb el migcampista Marc Caballé, que estarà disponible per aquest partit. També han tingut moviments en forma de baixa amb les sortides de Víctor Fenoll i Andriu, que han abandonat l’equip al gener. A més, l’equip va arribar ahir a Sabadell després d’haver sortit la matinada del dijous al divendres cap a la capital del Vallès Occidental.

Possible onze Linares Deportivo: Ernestas Juskevicius; Dani Perejón, Lolo Guerrero, Josema, Barbosa; Castillo, Rodri, Meléndez, Fran Carnicer; Nando Copete i Hugo Díaz.

On veure el CE Sabadell – Linares Deportivo

El partit, que el dirigirà Marta Huerta de Aza (Col·legi Tinerfeny), es podrà veure a través d’Esport3 i, com sempre, a Footters.