El Sabadell supera el Linares sense patir i arrenca l’any amb victòria

Pel que fa al matx, ha estat el Linares qui ha saltat a la gespa de la Nova Creu Alta amb una marxa més, i al minut 12 Etxaniz ha rematat massa alt una bona centrada de Carracedo. El conjunt visitant no ha afluixat, i durant els primers 25 minuts ha ofegat el Centre d’Esports amb una pressió elevada que ha incapacitat els homes de Pedro Munitis en atac. Tot i això, al 13′ Jacobo ha avisat mitjançant un xut potent que s’ha estavellat contra el lateral de la xarxa de la porteria defensada per Ernestas. Al 24′, nova arribada dels arlequinats, ara a peus d’un Boniquet que no ha trobat porteria per ben poc.

I quan millor estava el Sabadell, jugada individual de Cristian Carracedo per la banda dreta, i l’ex del Prat ha servit una bona centrada mil·limètrica al cap d’Etxaniz per tal que el basc obrís a llauna a la Nova Creu Alta. El gol del Linares ha estat un punt d’inflexió pels homes de Pedro Munitis, ja que arran d’aquest moment s’ha vist la millor versió del Sabadell. De fet, un minut més tard de la diana d’Etxaniz, Nèstor Querol ha aprofitat una centrada de Xavi Boniquet per fer l’empat al minut 30 de partit. El Centre d’Esports estava sent molt millor, i ha sabut fer molt mal per una banda dreta del Linares que ha fet aigües durant tota la primera meitat. I justament per aquí ha arribat el segon del Sabadell després que Xavi Boniquet rematés de cap una bona asisstència de Jacobo per culminar la remuntada. Al descans, victòria local.

Iago Indias sentencia el duel 

A la sortida de vestidors, la tònica del partit no ha canviat i ha estat el Centre d’Esports qui ha estat el clar dominador. Tot i que Alberto González ha mogut fitxa donant entrada Olivera per Dani Perejón al lateral dret, la defensa del Linares ha estat un autèntic colador i el Sabadell ha continuat insistint-hi. Al 48′ Aleix Coch ha estat a punt de fer el tercer, però cinc minuts més tard, ara si, Iago Indias no ha perdonat mitjançant una gran rematada de cap impossible per Ernestas. I només quatre minuts més tard, xut potent de Xavi Boniquet que ha obligat el porter visitant a lluir-se per tal d’evitar el quart pel Sabadell. Al tram final, Kaxe també ha pogut fer el quart, però la seva rematada ha marxat fora per ben poc. Barbosa ha tingut l’única ocasió pel Linares de la segona meita en la qual Emilio Bernad ha intervingut sense problemes.

Finalment, victòria d’un Centre d’Esports que ha estat clar dominador de principi a fi i que obre l’any 2022 de la millor manera possible. Ara, a pensar en la visita del del Betis Deportivo del dimarts 18 (19:30h) on Pedro Munitis recuperarà Sergio Aguza i David Astals.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio (Joseba Muguruza, 79′), Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo; Sergi Altimira, Iago Indias; Jacobo González (Dani Sánchez, 79′), Xavi Boniquet (Kaxe, 66′), Aarón Rey (Alfred Planas, 59′); Nèstor Querol.

Linares Deportivo: Ernestas; Perejón, Lolo Guerrero, Josema, Barbosa (Nando Copete, 75′); Carracedo, Meléndez, Rodri (Hugo Díaz, 64′), Fran Carnicer (Luna, 75′); Luis Castillo (Marc Caballé, 64′) i Etxaniz.

Gols: Etxaniz (0-1, 29′), Nèstor Querol (1-1, 30′), Xavi Boniquet (2-1, 41′), Iago Indias (3-1, 53′).

Àrbitre: Marta Huerta de Aza (Col·legi Tinerfeny) ha amonestat Nèstor Querol per part del Sabadell i Barbosa per part del Linares.

Estadi: Nova Creu Alta (2.462 espectadors).