Triomf vital al Nou Castàlia per tancar l’any amb bones sensacions

Visita al Nou Castàlia amb la samarreta arlequinada de color verd i groc -en representació als colors de la ciutat de Sabadell- és sinònim de victòria. De fet, aquesta temporada no estava previst que els jugadors lluïssin aquesta indumentària, però Ruiperez Marín ha obligat el Sabadell ha improvisar a causa de la coincidència de colors per part d’ambdós equips. Aquesta ha estat la gran anècdota d’un partit que ha acabat amb triomf d’un Centre d’Esports que ha sabut patir de principi a fi, tal com va fer en les dues visites anteriors a la Segona B (lluint la mateixa samarreta), que també van acabar amb victòria per la mínima.

Pel que fa al partit, ha estat el conjunt local qui ha saltat a la gespa més endollat, i de fet, la possessió durant els primers 20 minuts ha estat blanc-i-negra completament. Al 17′, Mario Barco ha estat el primer a avisar mitjançant un cop de cap que ha marxat desviat, i 15 minuts més tard, Pablo Hernández no ha trobat porteria des de la frontal. De mica en mica els homes de Pedro Munitis s’han acomodat i han frenat els atacs del Castellón, i en una jugada aïllada que s’ha cuinat tot sol Nèstor Querol, el castellonenc ha provocat un penal que Jacobo González s’ha encarregat d’executar quan faltaven cinc minuts pel descans. ‘Barraca’, i quart gol de la temporada pel jugador madrileny, que sens dubte, està sent un dels futbolistes més destacats aquesta temporada.

César Morgado, lesionat; Aguza i Astals, expulsats

A la sortida de vestidors la tònica del partit no ha canviat, i el Sabadell, amb avantatge al marcador, ha sabut administrar-ho a la perfecció durant tota la segona meitat. De fet, aquest era un dels deures pendents del conjunt arlequinat aquest curs. Superada la mitja hora, Mario Barco ha pogut fer l’empat mitjançant una rematada que ha sortit fora per ben poc. Ara bé, aquesta ha estat l’única ocasió de perill del Castellón durant tot el segon temps, fet que destaca el bon treball defensiu d’un Centre d’Esports que ha estat imperial en tasques defensives.

A tram final, la nota negativa del duel després que César Morgado s’hagi vist obligat a abandonar el camp en llitera després d’una acció desafortunada amb un jugador del Castellón. Ara com ara no hi ha cap diagnòstic amb relació al seu genoll, però els gestos de dolor del central barceloní quan ha abandonat Castàlia no feien ‘bona pinta’. Però això no ha estat tot, ja que amb el partit finalitzat, Ruiperez Marín ha expulsat Sergio Aguza -suposadament per insultar- i David Astals. Així doncs, tots dos no hi seran a Palamós en el primer compromís de l’any per veure’s les cares amb el Costa Brava, en el que tampoc hi estarà Jacobo González, ja que ha de complir cicle d’amonestacions.

FITXA TÈCNICA

CD Castellón: Álvaro Campos; José Mas, Yac Diori, Edu Luna (Juanto Ortuño, 82′), Salva Ruiz; Dani Torres, Carles Salvador (Aarón Romero, 82′); Koke (Carrillo, 69′), Pablo Hernández, Vicente Esquerdo (David Cubillas, 59′); Mario Barco.

CE Sabadell: Emilio Bernad; Joseba Muguruza (Óscar Rubio, 69′), Aleix Coch, César Morgado, Diego Caballo; Iago Indias, Sergio Aguza; Jacobo González (Sergi Altimira, 80′), Xavi Boniquet (Dani Sánchez, 76′), Alfred Planas (Aarón Rey, 76′); Nèstor Querol.

Gols: Jacobo González (0-1, 41′).

Àrbitre: Rubén Ruiperez Marín (Col·legi Manxec) ha amonestat Carles Salvador per part del Castellón, i Jacobo González, Iago Indias i Diego Caballo per part del Sabadell. També ha expulsat Sergio Aguza i David Astals.

Estadi: Nou Castàlia.