Visita a Castàlia per tancar l’any trencant la mala dinàmica

Les vides paral·leles del Centre d’Esports Sabadell i el CD Castellón es tornen a creuar una vegada més. Aquest cop, però, els dos equips estan separats per setze punts, amb els orelluts en playoff i els arlequinats en descens. L’any 2021, futbolísticament parlant, tanca de la mateixa forma que ho va fer el 2020 arlequinat: amb un duel entre dos equips que es coneixen molt i han compartit molts moments en els últims anys. Fa una temporada, un gol de Néstor Querol a l’últim minut va donar un punt a cada equip. Ara, els records no tindran molt a dir en un duel vital pel Sabadell.

Després d’ajornar dos partits a causa del brot de COVID-19, els homes de Pedro Munitis afronten un partit molt complicat amb la necessitat de trencar la mala ratxa de resultats. El tècnic càntabre només ha dirigit dos partits, però l’equip ha tingut minuts de bon joc i ara necessita deixar enrere els dubtes i errades que apareixen a cada partit. Perquè aquest és el principal risc per un Sabadell que ha d’acabar l’any amb bones sensacions. A partir de l’1 de gener, el moviment de mercat -i un calendari atapeït de partits- agafarà molt més protagonisme.

Per tant, centrar-se en l’actualitat esportiva i aconseguir un bon resultat serà important per no passar un Nadal ple de dubtes. I al davant, el Sabadell tindrà al davant un Castellón que ha sumat 23 dels darrers 30 punts i està en un gran estat de forma. Si bé és cert que ha perdut els dos últims partits, la plantilla dirigida per Sergi Escobar està competint a un gran nivell i ocupa posicions de promoció d’ascens a Segona Divisió. El partit serà, a més, una festa amb un Nou Castàlia que cada setmana presenta una gran entrada de públic.

Dues setmanes per desconnectar

Ja no hi ha queixes. Hem de mirar la situació de forma positiva“, reclamava Pedro Munitis a la roda de premsa prèvia al duel. I és que la plantilla del Sabadell ha estat deu dies sense poder trepitjar gespa a causa del brot de COVID. Amb els partits contra UE Costa Brava i Betis Deportivo al gener, aquests dies de desconnexió hauran estat importants per l’equip. Temps per reflexionar, analitzar i treballar abans de tornar als entrenaments i a la competició. Si aquesta situació ha deixat una cosa bona, és el fet que Aleix Coch s’ha tornat a entrenar amb el grup després de la seva lesió muscular.

Per la seva part, Ramon Folch i Toni Gabarre s’han exercitat al marge i es podrien perdre el partit. Després d’una setmana, en paraules de Munitis, “molt densa” per la plantilla, el tècnic arlequinat va voler donar valor a la feina que han fet els seus jugadors per preparar aquest partit. Entre l’arribada i trobar-se amb dos partits i aquesta aturada, la situació no està sent fàcil al club arlequinat. Ara, però, l’equip necessita més unió que mai. Els aficionats es podran desplaçar en bus i s’espera una bona presència de seguidors del Sabadell a la graderia.

Possible onze del CE Sabadell: Kike Royo; Joseba Muguruza, Iago Índias, César Morgado, Diego Caballo; Facu García, Sergio Aguza; Jacobo González, Xavi Boniquet, Néstor Querol; Kaxe.

Baixes importants a Castàlia

L’inici de temporada del Castellón està sent prou bo, però l’objectiu de lluitar per l’ascens a final de temporada encara queda lluny i cada partit és important. Sergi Escobar afronta el duel amb tres baixes sensibles: Bilal, Sibille i Koné. Tots tres han disputat algun minut als quinze partits disputats fins ara i seran absències importants pel conjunt orellut. A més, l’entrenador dels castellonencs no es vol refiar, encara que estigui en hores baixes, d’un “dels pressupostos més alts de la categoria“.

El partit tancarà un 2021 agredolç pel Castellón, ja que no van mantenir la categoria, però ara es troben a la part alta de la classificació. Després del partit, a més, els aficionats arlequinats estan convidats a dinar una paella al local de la Federació de Penyes del Castellón. L’ambient serà màgic en un matí important per tots dos conjunts. Si els orelluts guanyen, acabaran l’any en playoff i, a més, deixaran encara més tocat un rival que havia de ser directe a principi de temporada.

Possible onze del CD Castellón: Álvaro Campos; Javi Moyano, Edu Luna, Yac Diori, Salva Ruíz; Vicente Esquerdo, Dani Torres, Carles Salvador, Koke Sáiz; Pablo Hernández i David Cubillas.

On veure el CE Castellón – CE Sabadell?

El partit, que el dirigirà Rubén Ruipérez Marín (Col·legi Castellanomanxec), es podrà veure exclusivament per Footters.