El Sabadell perd a l’últim sospir i continua sense aixecar cap

Derrota dura i dolorosa per començar l’etapa de Pedro Munitis al capdavant del Sabadell. En un partit de poques ocasions, un Andorra dominador de la pilota i un Centre d’Esports que comença de zero, un gol a l’últim sospir d’Adrià Vilanova ha donat els tres punts al conjunt tricolor. Malgrat que els arlequinats han tingut alguna bona oportunitat, el duel s’ha resolt de la forma més cruel i després que el partit embogís amb un triple canvi a les files del Sabadell. L’equip, malgrat la derrota, ha mostrat certs detalls i millores respecte als últims partits.

Una de les primeres mostres de la idea de Pedro Munitis ha estat l’1-4-2-3-1 amb el qual ha format l’equip d’inici. Ha destacat sobretot la presència de Xavi Boniquet per davant de doble pivot format per Sergio Aguza i Facu García. El joc, però, tampoc ha tingut un gran protagonisme arlequinat. L’Andorra ha controlat la pilota sense fer molt mal més enllà d’un gol de Zourdine en fora de joc. Per la seva part, el Centre d’Esports ha buscat el desequilibri amb Jacobo i Alfred a les bandes, però tampoc han generat ocasions gaire clares. La gespa també ha estat protagonista, ja que, després de les pluges d’aquesta setmana, el seu estat era bastant dolent i això ha complicat la circulació de la pilota.

El més perillós durant el primer temps ho ha generat el Sabadell. Facu, Aguza i Alfred ho han intentat amb tres xuts llunyans que o Ratti ha pogut aturar sense problemes o no han trobat porteria. La sensació ha estat que el Centre d’Esports tenia el gol més a prop, però els futbolistes arlequinats no han estat capaços de materialitzar les arribades. Al descans, l’empat a zero reflectia una igualtat bastant evident entre els que han tingut la pilota i els que han intentat marcar amb accions sense molt perill.

Quan la dinàmica és dolenta, el futbol és cent cops més cruel

La segona meitat ha començat amb avís per la defensa arlequinada. Carlos Martínez ha aprofitat una errada de la defensa i ha estat a punt de marcar amb un xut amb l’exterior que ha sortit fregant el pal. A partir d’aquí, el partit ha continuat sense un dominador clar. Munitis ha mogut banqueta amb un triple canvi i l’equip ha posat una marxa més. Ratti ha evitat el gol amb una aturada espectacular després d’una centrada de Caballo que ha tocat en un central. El partit s’ha trencat a partir d’aquesta acció i cap dels dos equips ha acabat de ser precís a l’hora de trenar bones jugades en atac.

I entre tanta bogeria, i quan feia la sensació que l’empat seria el resultat final, ha arribat la gerra d’aigua freda. L’Andorra ha servit un còrner ràpidament, Iván Gil ha sorprès tothom amb un xut creuat i, entre el pal i una mala estirada de Kike Royo, Adrià Vilanova ha aprofitat un refús per marcar a plaer a pocs instants pel final. Una errada imperdonable i que ha condemnat l’equip arlequinat a la derrota. En un partit que ha estat d’empat, el Sabadell marxa sense res i una crisi de resultats que, ara per ara, no canvia. L’etapa de Pedro Munitis al Centre d’Esports comença malament, amb un final dramàtic i que deixa l’equip encara més lluny la salvació.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Kike Royo; Joseba Muguruza, Iago Índias, César Morgado, Diego Caballo; Sergio Aguza (Néstor Querol, min. 89), Facu García (Sergi Altimira, min. 78); Alfred Planas (Aarón Rey, min. 63), Xavi Boniquet (Moha Ezzarfani, min. 63), Jacobo González; Kaxe (Toni Gabarre, min. 63).

FC Andorra: Ratti; Dani Morer (Álex Pastor, min. 77), Adrià Vilanova, Diego González, Martí Vilà; Marc Aguado, Martí Riverola (Sergio Molina, min. 69), Rubén Bover (Iván Gil, min. 86); Zourdine (Manuel Nieto, min. 69), Carlos Martínez, David Martín (Adrià Altimira, min. 77).

Gols: 0-1, min. 88, Adrià Vilanova.

Àrbitre: Abraham Domínguez Cervantes (Col·legi Andalús) ha amonestat Dani Morer (min. 28), Facu García (min. 36), David Martín (min. 43), Martí Riverola (min. 45), Diego González (min. 58) i Jacobo González (min. 81).

Estadi: Nova Creu Alta.