Pedro Munitis, presentat com a nou tècnic del Centre d’Esports

Dos dies després de la seva arribada, avui ha estat presentat oficialment Pedro Munitis com a nou entrenador del Sabadell. El càntabre, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació a la sala de premsa Miguel Quereda de la Nova Creu Alta, ho ha fet acompanyat del seu segon, Manolo Sánchez, i del director general del club, Bruno Batlle. Munitis arriba a Sabadell amb el clar objectiu d’enlairar l’equip i allunyar-lo d’una zona baixa de la classificació, que ja s’ha convertit en una zona d’hàbitat natural pels arlequinats des del principi de temporada. El repte no és gens fàcil, però l’ex del Racing ha manifestat que la seva arribada a Sabadell l’il·lusiona: “Em fa feliç i al mateix temps significa una responsabilitat grandiosa. Això em motiva moltíssim”.

Cal destacar, que, les negocicaons amb Pedro Munitis, tal com ell ha manifestat en roda de premsa, es van iniciar un cop el club va destituir Antonio Hidalgo. Abans, però, el càntabre ja sabia del Centre d’Esports: “Les negociacions comencen quan Hidalgo deixa de ser entrenador. Havíem vist partits del Sabadell anteriorment perquè era molt desitjable”. Tot i això, Munitis ha reconegut que han estat uns dies molt intensos, ja que també s’ha d’afegir que tant ell com el seu cos tècnic estaven a l’espera de saber si finalment eren els escollits: “Han estat uns dies esgotadors. Primer, amb la incertesa si seríem els escollits. I ara, per treballar amb l’equip amb poc temps. Intentarem oferir les millors eines als futbolistes”.

Demà, doncs, Pedro Munitis seurà per primer cop a la banqueta del Centre d’Esports com a nou tècnic arlequinat. I ho farà al costat de Manolo Sánchez, sabadellenc i que ja va vestir la samarreta arlequinada com a jugador. Precisament d’ell també ha volgut parlar Munitis, ja que ha reconegut que -Sánchez- no va poder dormir els dos dies abans de tancar l’operació. “Jo estic feliç d’estar aquí, però ell encara més. Ha estat dos dies sense dormir esperant la trucada definitiva”, destapava el tècnic del Sabadell, mentre que Manolo Sánchez, mitjançant un somriure confirmava l’anècdota.

La figura del director esportiu queda en un segon pla

Per últim, i pel que fa a la figura del director esportiu, Bruno Batlle ha deixat clar que la gran prioritat era incorporar l’entrenador com més aviat millor, mentre que la plaça que va deixar buida José Manzanera no corre massa pressa: “A llarg termini ens ho podem plantejar, però la figura del director esportiu no és ara prioritària”, deia el director general del club. De fet, també ha afegit que seran ell i Miguel de Hita els encarregats de moure’s al mercat d’hivern en el cas que s’hagi de fitxar algun jugador, ja que ara per ara, no hi ha cap fitxa lliure i és complicat. “El pressupost està gairebé esgotat per l’esforç que es va fer a l’estiu i tampoc estava previst la despesa del canvi d’entrenador. Que arribi algun jugador no serà fàcil, perquè ara mateix no tenim cap fitxa lliure. Caldria que marxés algun jugador”, ha conclòs Bruno Batlle.