Pedro Munitis, nou entrenador del Centre d’Esports

El seu nom estava a totes les travesses i, finalment, s’ha acabat tancant l’acord. Pedro Munitis, entrenador càntabre de 46 anys, aterra al Sabadell després de l’acomiadament d’Antonio Hidalgo. El nou tècnic arlequinat va tenir una gran carrera com a futbolista a equips com el Racing de Santander, el Real Madrid o el Deportivo de La Coruña i va ser internacional absolut en una vintena d’ocasions. Després de la seva retirada, Munitis ha fet carrera a les banquetes i ha dirigit al Racing de Santander, la Ponferradina, l’UCAM Murcia i el Badajoz -on va coincidir amb Kike Royo i César Morgado-. Ha disputat dos playoffs d’ascens com a entrenador -encara que no va aconseguir pujar a cap dels dos- i va guanyar una lliga dirigint l’equip de la seva ciutat.

Pedro Munitis arriba al club en un moment delicat i amb la difícil missió de reflotar un equip que aspirava a molt més fa pocs mesos. La primera prova pel nou tècnic arlequinat serà aquest dissabte davant el FC Andorra, un equip exigent i que es troba a la zona mitja de la classificació. Segons ha informat el club, Munitis dirigirà demà mateix l’entrenament del primer equip després que Miki Lladó, entrenador del Juvenil A les últimes temporades, dirigís dues sessions d’entrenament de forma interina. Munitis arribarà avui a Sabadell i aquesta tarda dirigirà el seu primer entrenament com a tècnic arlequinat.

Experiències curtes i molt intenses

Munitis porta sense entrenar des de la temporada 19/20, quan va arribar al Badajoz per disputar les cinc jornades anteriors a l’aturada per la pandèmia i el playoff d’ascens. A Andalusia va superar la primera eliminatòria als penals davant el Bilbao Athletic, però va caure pel mateix motiu a la següent ronda contra el Barça B en el que seria l’últim partit oficial que ha dirigit. De fet, Munitis anava a continuar al club extremeny la temporada passada, però els mals resultats a la pretemporada el van fer abandonar el club una setmana abans de començar la lliga. Va ser un moviment que va sobtar molta gent i, a més, aquell equip es va quedar a les portes de l’ascens després d’una campanya espectacular.

Anteriorment, el nou propietari de la banqueta arlequinada havia dirigit l’UCAM Murcia durant dues temporades. A Murcia va acabar la temporada 17/18 després de substituir Luis Casas a set jornades pel final. Va ser acomiadat l’any següent, a tres jornades pel final de la lliga i quan l’equip universitari era cinquè. Anteriorment, el càntabre va entrenar la Ponferradina durant 20 jornades -des de la jornada 10 a la 30- i després del descens dels d’El Bierzo a Segona B, encara que va ser acomiadat per no aconseguir els resultats òptims.

Tampoc va acabar de tenir èxit -malgrat que va guanyar la lliga i disputar el playoff d’ascens- amb el Racing de Santander. Va ser la seva primera experiència a les banquetes i va aconseguir el campionat de lliga. Al playoff, però, va caure davant el Reus de forma contundent i el Cádiz va acabar definitivament amb el somni dels càntabres a la següent ronda de les eliminatòries per l’ascens. Aquesta serà la cinquena experiència de Pedro Munitis a una banqueta i aquest cop, a diferència d’altres temporades, tindrà com a primer objectiu sortir i allunyar-se de la zona de descens. El seu segon entrenador serà l’exjugador del Sabadell Manolo Sánchez.