Antonio Hidalgo, destituït com a tècnic del Sabadell

Punt final a l’etapa d’Antonio Hidalgo com a entrenador del Centre d’Esports Sabadell. Així ho ha comunicat el president del club, Esteve Calzada, un cop ha finalitzat el partit a Valdebebas. Per tant, el tècnic de Canovelles deixarà de dirigir el conjunt arlequinat després de pràcticament tres temporades al capdavant de l’equip. Ara, serà Miki Lladó el que s’encarregarà d’encapçalar l’equip de forma provisional fins que trobin un substitut. Cal destacar, que, la decisió només afecta Antonio Hidalgo i Juvenal Edjogo. 

Dia trist al Centre d’Esports. Un moment d’aquells que ningú vol que arribi i que, malauradament, s’ha produït. Antonio Hidalgo, heroi d’Olot, líder d’una temporada atípica i que va culminar en un ascens històric i responsable de quedar-se a un gol de salvar un equip justet a Segona A, abandona el Sabadell després de caure contra el Real Madrid Castilla -i malgrat que l’equip surt del descens-. És una decisió dolorosa, però el rumb de l’equip -que només ha sumat dues victòries i 11 punts en tretze jornades de lliga- ha obligat la directiva arlequinada a acomiadar el tècnic de Canovelles. L’etapa d’Hidalgo arriba al seu final, però els records i tot el que ha fet viure a la parròquia arlequinada durant quatre anys i gairebé 100 partits.

No és el final desitjat per cap entrenador, però encara menys per una autèntica llegenda arlequinada. Un futbolista que va deixar un gran record i que va tornar per fer història. Però els cicles s’acaben i aquest no ha estat menys. El mal inici de temporada, tot i haver merescut més a certs partits, ha condemnat Antonio Hidalgo. Ell, treballador fins al final, ho ha intentat de totes les formes possibles, però no ha pogut capgirar la mala dinàmica que arrossega l’equip d’ençà que va començar la temporada.

Èxits inoblidables

I ara que s’ha acabat tot, el millor que es pot fer és recordar les coses bones que Antonio Hidalgo ha deixat a Sabadell. Com ell mateix va confirmar a la roda de premsa prèvia al partit davant l’UCAM, va arribar al club quan costava pagar les nòmines i deixa un Sabadell en un dels millors moments històrics a nivell social i institucional. Això, en part, s’ha format gràcies a aquella salvació a Olot que el de Canovelles va liderar. Però tampoc pot quedar en l’oblit l’any de la pandèmia i l’ascens al playoff express. O la temporada a LaLiga SmartBank, amb un equip amb mancances i lluitant fins al final amb el caràcter.

Però els contes de fades no sempre poden acabar bé. Després del descens, el de Canovelles va apostar per encapçalar el projecte que tornaria a buscar l’ascens al futbol professional. No ha sortit bé la jugada, però Hidalgo ho ha intentat fins al darrer moment. Ara bé, l’extècnic arlequinat marxa de Sabadell amb un bagatge impressionant i havent fet història al Sabadell. Si bé és cert que el final no és el desitjat, no tot s’ha de quedar en els últims deu partits. L’obra d’Antonio Hidalgo i el seu cos tècnic s’ha de veure amb perspectiva. Han estat 96 partits, un total de 35 victòries, 25 empats i 36 derrotes en una etapa que va començar l’abril del 2019 i ha acabat ara. La figura d’Antonio Hidalgo marxa del Sabadell, encara que el seu llegat no pot caure en l’oblit. Amb major o menor sort, el tècnic va salvar el Centre d’Esports de l’infern i el va portar a tocar el cel.

A l’espera de més moviments

La marxa d’Antonio Hidalgo arriba tres jornades després de l’acomiadament Jose Manzanera, director esportiu arlequinat, ta causa dels mals resultats d’una plantilla que s’havia encarregat de confeccionar. El valencià va arribar al club l’estiu del 2018 i aquest any, encara amb contracte en vigor, va apostar per continuar a l’equip. A més, es va incorporar la figura de Miguel de Hita com a secretari tècnic per ampliar els efectius a l’hora de confeccionar una plantilla. Aquest últim encara continua al club.

Pel que fa als possibles substituts, el club ha iniciat contactes amb diverses persones i la decisió no s’hauria de demorar molt. Ara per ara, però, l’actualitat esportiva passa pel pròxim entrenament i pel fet que l’equip està en descens, a dos punts de sortir del pou i amb una temporada que ha canviat radicalment d’objectiu. Ara per ara, Miki Lladó, entrenador del Juvenil A fins a la temporada passada, és l’encarregat de dirigir l’equip interinament.