Tocats i gairebé enfonsats

Derrota totalment surrealista del Sabadell davant el San Fernando. Les coses han començat molt bé amb dos gols a la primera meitat, però la gestió del tram final del partit ha estat molt dolenta. El marcador indicava un 2-0 al minut 70 i el duel ha acabat 2-3 amb un gol dels visitants al temps afegit. Un naufragi total que s’ha pogut evitar amb les diverses ocasions de gol que malauradament no ha pogut aprofitar l’atac arlequinat. Cop molt dur i cruel per l’equip i els dubtes que novament tornen a sobrevolar els despatxos de la Nova Creu Alta.

La concentració sempre és important, però en aquesta Primera RFEF acostuma a ser vital. Va passar amb l’UCAM, a Cornellà i avui, amb un Centre d’Esports endollat des del primer minut, ha tornat a complir-se. En menys de tres minuts, Aarón Rey s’ha internat dins l’àrea i ha buscat una passada enrere que Martí Crespí, fent complir la ‘llei de l’ex’, s’ha introduït la pilota a la seva porteria perquè pugés el primer gol al marcador. La celebració, amb el Gol Sud ple dels jugadors del futbol base arlequinat, ha estat una autèntica comunió entre l’equip i la graderia. Però el San Fernando no s’ha arronsat i, malgrat que ha generat dubtes en defensa durant tot el partit, ha intentat ser protagonista en atac.

No obstant això, el segon cop del partit l’ha donat el Sabadell. Sergio Ayala ha interceptat amb la mà una rematada de Iago Índias dins l’àrea i ha comès penal. Jacobo González no ha perdonat des dels onze metres per marcar el segon gol en poc menys de mitja hora de partit. Èxtasi a les graderies i un San Fernando que no ho ha deixat d’intentar durant tota la primera meitat. De fet, Biabiany ha enviat una rematada de cap al travesser per respondre el gol de Jacobo i, més enllà dels dos gols de diferència, la sensació era que hi havia molta igualtat sobre la gespa. Tots dos equips han tingut les seves oportunitats abans del descans, però l’eficàcia ha estat determinant per l’avantatge del Centre d’Esports.

Naufragi total als minuts finals

L’inici de la segona meitat no ha portat moltes emocions, encara que el Sabadell ha estat superior i ha tingut ocasions per ampliar l’avantatge al marcador. Aarón Rey ha enviat un xut de falta al pal i la sensació era que ha estat més a prop el tercer gol local que el primer visitant. Nacho Castro ha estat el primer a moure fitxa amb un doble canvi per intentar la remuntada. Ha tingut efecte el moviment del tècnic dels andalusos i aquest, a més, ha coincidit amb la davallada física d’un mig del camp arlequinat que avui ha estat sota mínims. Francis Ferrón ha retallat distàncies amb un gol de penal després d’una falta d’Aleix Coch sobre Biabiany dins l’àrea. I com a Sabadell mai pot haver-hi una festa completa, Juanmi Callejón ha igualat el marcador amb un autèntic golàs de falta a cinc minuts pel final.

Però el naufragi arlequinat no podia acabar ni amb un punt d’optimisme. L’ha tingut Néstor a l’afegit amb un xut que ha sortit per sobre del travesser. I gairebé al final, en una acció embolicada dins l’àrea, un rebuig de Jacobo ha tocat en Cveticanic i s’ha introduït a la porteria d’Emilio Bernad. Remuntada visitant, destrempada en una tarda de festa, enfonsament i un partit que ha estat sentenciat a 20 minuts pel final s’ha perdut de forma incomprensible. El Sabadell torna al descens i ho fa en un partit difícil d’explicar. Domini, alternances i ocasions fins al minut 70, inici de la caiguda a partir d’aquí i derrota de les que fan molt mal. Si Cornellà va ser un cop d’efecte positiu, caure d’aquesta forma davant el San Fernando pot ser doblement negatiu.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Emilio Bernad; Iago Índias (Toni Gabarre, min. 87), Aleix Coch, César Morgado; Joseba Muguruza (Óscar Rubio, min. 65), Sergio Aguza, Xavi Boniquet (Guillem Molina, min. 76), Diego Caballo; Aarón Rey (Kaxe, min. 87), Moha Ezzarfani (Néstor Querol, min. 65) i Jacobo González.

San Fernando CD: Perales; Sergio Cortés (Luka Cveticanin, min. 83), Martí Crespí (Juan Rodríguez, min. 61), Sergio Ayala, Luís Ruiz (Alpha Diounkou, min.  74); Marc Carbó, Bicho; Biabiany, Gerard Vergé (Francis Ferrón, min. 61), Callejón; Dopi.

Gols: 1-0, min. 3, Martí Crespí (pp.). 2-0, min. 29, Jacobo González (p.). 2-1, min. 70, Francis Ferrón (p.). 2-2, min. 86, Callejón. 2-3, min. 90, Luka Cveticanin.

Àrbitre: Miguel Sesma Espinosa (Col·legi de La Rioja) ha amonestat César Morgado (min. 14), Sergio Ayala (min. 28), Jonathan Biabiany (min. 37), Iago Índias (min. 38), Martí Crespí (min. 44), Sergio Aguza (min. 78), Diego Caballo (min. 78), Emilio Bernad (min. 82) i Jacobo González (min. 91).

Estadi: Nova Creu Alta (3.724 espectadors).