Jose Manzanera no continuarà a la direcció esportiva

L’empat davant l’UCAM Murcia s’ha cobrat una víctima. Jose Manzanera deixa la direcció esportiva després dels mals resultats en aquest inici de lliga. Minuts després del partit, Esteve Calzada, president del Sabadell, compareixia a la Sala de Premsa de la Nova Creu Alta per realitzar una declaració als mitjans. “S’ha anat produïnt una crisi de confiança i volem una alternativa per reconduir la situació“, explicava Calzada sobre la decisió presa. Només vuit punts de 30 possibles deixen l’equip en un moment molt delicat, encara que Calzada va voler traslladar certa calma: “Tenim una crisi esportiva, però l’afrontem des de la tranquil·litat que dona tenir una situació institucional que és la millor de la història“.

El director esportiu valencià va aterrar al club l’estiu del 2018 i, des de llavors, ha estat l’encarregat de confeccionar les plantilles del Sabadell. En major o menor mesura, Manzanera és part de tardes com les d’Olot o Marbella, encara que la seva figura va quedar qüestionada arran del mercat d’hivern de l’any passat. Ara bé, el club va mantenir la seva confiança en ell després del descens. Encara tenia un any més de contracte i es va posar a confeccionar la plantilla. Han arribat primeres opcions, futbolistes de categoria superior i l’equip és potent, però la pilota no sempre pot entrar.

El club es troba, doncs, en un moment de crisi que serà molt complicat de gestionar. És per això que Esteve Calzada va demanar després d’anunciar la destitució de Manzanera que hi hagués unió: “Entre tots hem de tirar això endavant perquè tenim temps“. A més, el nou director esportiu no està encara decidit, però, segons ha exposat el president, és una situació “d’extrema prioritat“. El dubte queda en la figura de Miguel de Hita, secretari tècnic del Sabadell i que va aterrar aquest estiu al club en un moviment que apuntava a reforçar una direcció esportiva arlequinada que ara busca nou amo.

Antonio Hidalgo continuarà a la banqueta

Si ve la gran novetat és la marxa de Jose Manzanera, també és important apuntar cap al fet que Antonio Hidalgo continuarà a la banqueta del Sabadell. “Reforcem l’aposta per Antonio Hidalgo perquè no és el principal culpable i està capacitat per liderar l’equip. No decidim això per la feina que va fer a Marbella“, apuntava el president. A més, Calzada va deixar a un costat la paraula ultimàtum: “No ha sortit de nosaltres. Tant de bo Antonio Hidalgo estigui molt temps amb nosaltres. Hem analitzat la situació i hem arribat a la conclusió que la situació de l’equip no és culpa de l’entrenador”.

Finalment, el president del Centre d’Esports va tornar a demanar unitat i a recalcar que l’aposta esportiva és molt ambiciosa pel que fa al pressupost. També va posar en valor la seva figura i la dels seus companys de viatge. Calzada assumia la seva responsabilitat, però apel·lava cap a no reaccionar en calent. El panorama és, per tant, complicat. L’equip ha sortit del descens després d’algunes setmanes a la zona calenta, però la crisi esportiva és evident i, encara que s’hagin pres decisions, la situació és molt delicada. Cornellà serà la pròxima parada d’un Sabadell que encara té 28 jornades per donar-li la volta a la situació i, a partir d’aquí, intentar somiar.

Un comentari

Els comentaris estan tancats