Una primera meitat irreconeixible condemna el Sabadell

La visita del Sabadell a l’Atlético Baleares ha acabat amb una derrota contundent i que ha evidenciat alguns dels problemes arlequinats. En un partit en el qual als balearicos els hi ha servit amb ser efectius i mostrar-se més ficats al partit des de l’inici, el Centre d’Esports ha estat irreconeixible durant la primera hora de joc. Al final, i buscant una remuntada èpica, l’equip ha acabat millor, però de res val ser superior quan tens tres gols en contra al marcador i un dels millors equips de la categoria al davant.

Els primers minuts han estat de tanteig, però els balearicos s’han apoderat ràpidament del control del partit. Vinicius Tanque ha fregat una rematada d’Olaortua a la sortida d’un servei de cantonada per fer el primer gol als deu minuts de partit. L’equip d’Antonio Hidalgo ha encaixat malament el cop i novament Vinicius Tanque ha ampliat distàncies minuts després. Aquest gol ha arribat després d’una pèrdua greu al mig del camp que Armando Shashoua ha conduït a la perfecció per assistir al davanter brasiler. Per sumar-li encara més problemes, Aleix Coch s’ha retirat lesionat instants abans del segon gol dels balearicos.

Un primer temps totalment inesperat, per oblidar i que ha deixat el Sabadell noquejat. El més preocupant, però, és que la solidesa defensiva i el control del partit que s’ha vist a les dues últimes jornades s’ha desfet com un terròs de sucre. L’equip ha vagat per la gespa de l’Estadi Balear sense tenir clar què fer i com executar el pla d’Antonio Hidalgo. L’Atlético Baleares feia i desfeia al seu gust i, malgrat que tampoc ha tingut moltes ocasions de gol, ha controlat el joc i ha estat prou efectiu per marxar a vestidors amb dos gols de renda, el partit encarrilat i sent superior al Sabadell.

La reacció arriba tard

Si per alguna cosa s’ha caracteritzat Antonio Hidalgo aquest inici de temporada ha estat per no trigar molt a reaccionar amb els canvis. Avui, i just després del descans, el de Canovelles ha gastat els quatre canvis restants per buscar la reacció de l’equip. Moha, Jacobo, Muguruza i Gabarre han entrat al terreny de joc per intentar canviar-li la cara a l’equip i buscar la remuntada. I no ha sigut un mal moviment, ja que els arlequinats han començat a inquietar la porteria defensada per René Román per primer cop en tot el partit. Però -i tirant del tòpic futbolístic- quan millor s’ha trobat el Sabadell ha arribat la sentència amb un gol de Luca Ferrone a un servei de cantonada. Dos dels gols encaixats han arribat a pilota aturada i amb la defensa mostrant-se bastant feble.

Però els arlequinats no han abaixat els braços i han buscat quelcom impossible fins al final. Jacobo ha retallat distàncies amb un golàs que només un jugador de categoria superior és capaç d’anotar. Però l’efervescència de l’equip, tot i apropar-se, s’ha quedat sense bombolles. Una reacció que ha trigat més de 45 minuts a arribar i que ni molt menys ha estat suficient per canviar el destí del partit. La derrota deixa el Centre d’Esports en descens una setmana més i, com sempre que es perd, amb Antonio Hidalgo a la diana. Ara bé, la realitat és que el Sabadell continua tenint problemes per marcar gols i avui s’ha vist molt superat per un Atlético Baleares que ha guanyat sense la necessitat de mostrar la seva millor versió.

FITXA TÈCNICA

CD Atlético Baleares: René Román; Luca Ferrone (Alex Robles, min. 80), Olaortua, Carlos Delgado, Ignasi Vilarrasa; Canario (Hugo Rodríguez, min. 80), Petcoff (Josep Jaume, min. 90), Armando Shashoua, José Fran (Pedro Orfila, min. 67); Manel Martínez i Vinicius Tanque (Florit, min. 90).

CE Sabadell: Kike Royo; Óscar Rubio, Aleix Coch (César Morgado, min. 24), Guillem Molina, Dani Sánchez (Jacobo González, min. 46); Sergio Aguza, Xavi Boniquet; Alfred Planas (Moha Ezzarfani, min. 46), Aarón Rey (Joseba Muguruza, min. 46), Néstor Querol; Kaxe (Toni Gabarre, min. 46).

Gols:

Àrbitre: Juan Antonio Campos Salinas (Col·legi Murcià) ha amonestat Moha Ezzarfani (min. 46), Sergio Aguza (min. 77), Alex Robles (min. 90) i Vinicius Tanque (min. 90).

Estadi: Estadi Balear.