El millor Sabadell de la temporada marxa derrotat de Tarragona

Derrota del Sabadell a Tarragona en un bon partit d’un Centre d’Esports al qual se li continua resistint el gol. Els arlequinats han assetjat Manu García -amb gol fantasma inclòs- durant una primera meitat que ha fregat l’excel·lent. Al segon temps, i després d’una ocasió molt clara d’Aarón Rey, ha arribat l’únic gol del partit obra de Fran Carbià. Ho han intentat fins a final, però fer mèrits no sempre és suficient. El resultat no fa més que posar el dit en una ferida molt profunda i que va més enllà de l’entrenador. L’equip ha caigut amb honor, dominant clarament el Nàstic de Tarragona i només afectats per una crisi golejadora que comença a ser preocupant.

Amb canvi d’esquema o sense ell -perquè, al cap i a la fi, les peces s’han mogut constantment-, Antonio Hidalgo ha realitzat certs canvis a l’onze per potenciar l’atac arlequinat. Gràcies a això, el Sabadell ha gaudit de quatre arribades clares per avançar-se, però tot va coll amunt pels arlequinats. Dani, Néstor -sent aquesta la més clara en un mà a mà que no ha trobat porteria-, Aarón i Alfred han amenaçat Manu García als primers vint minuts de partit. La imatge del Centre d’Esports no s’ha correspost amb la d’un equip en zona de descens. És més, els arlequinats han dominat l’inici del partit com els homes d’Hidalgo sotmetien els rivals fa dos anys.

Però el domini s’ha diluït una mica amb el pas dels minuts. Ara bé, la polèmica ha arribat quan Néstor Querol ha rematat una pilota dins l’àrea a deu minuts pel descans que, en primera instància, se li ha escapat a Manu García i, finalment, el porter grana ha aturat sobre la línia. L’acció ha estat molt protestada, ja que tots els futbolistes arlequinats han reclamat el gol. L’acció, segons s’ha vist a la realització televisiva, hauria pogut entrar, encara que l’assistent no ho ha considerat així i el joc ha continuat. Al descans, i malgrat el setge arlequinat, s’ha mantingut l’empat a zero després d’una gran primera meitat del Sabadell.

El malson torna a repetir-se

I la pel·lícula, com si ja estigués escrita per un director de terror, ha tingut un gir dramàtica primer tram de la segona meitat. Aarón Rey ha fallat un mà a mà molt clar davant Manu García i, a la jugada següent, Fran Carbià ha avançat els locals amb una rematada de cap dins l’àrea. Ha estat el primer xut a porteria del Nàstic a tot el partit, però ha estat suficient per donar un cop molt dur als arlequinats. Antonio Hidalgo ha mogut fitxa ràpidament per donar altres alternatives a un equip que ho ha fet gairebé tot a la perfecció abans del gol. Amb més cor que cap, els arlequinats han anat a per un empat que no ha pogut arribar.

Ha acabat desesperat un Centre d’Esports que ha vist com l’àrbitre ha expulsat Miguel Ángel Rodríguez, delegat arlequinat, per protestar. Però l’afició ha acabat agraint els futbolistes un gran treball que ha quedat sense premi. I és que, quan un equip ho intenta com ho ha fet el Sabadell i domina un equip de playoff, els dubtes han de quedar a un costat. El Sabadell ha demostrat a Tarragona que pot competir davant els millors equips, però que necessita fer el més difícil del futbol: marcar gols. Però si la pilota no entra -i avui el Centre d’Esports les ha tingut de tots els colors- i l’equip es deixa la vida, poques coses es poden llençar en cara als homes d’Antonio Hidalgo.

FITXA TÈCNICA

Nàstic de Tarragona: Manu García; Pol Domingo, Quintanilla, Aythami, Joan Oriol; Ribelles, Pedro del Campo (Fullana, min. 83); Robert Simón, Pablo Fernández (Pol Prats, min. 83), Nil (Bonilla, min. 59); Pedro Martín (Fran Carbià, min. 53).

CE Sabadell: Kike Royo; Óscar Rubio (Joseba Muguruza, min. 71), Aleix Coch, Guillem Molina; Alfred Planas (Jacobo González, min. 63), Xavi Boniquet, Sergio Aguza (Sergi Altimira, min. 76), Dani Sánchez; Aarón Rey, Kaxe (Moha Ezzarfani, min. 63) i Néstor Querol.

Gols: 1-0, min. 61, Fran Carbià.

Àrbitre: Sergio Escriche Guzmán (Col·legi Valencià) ha amonestat Manu García (min. 80) i Pablo Fernández (min. 82).

Estadi: Nou Estadi de Tarragona (5.021 espectadors).