El Barça ‘B’ supera el Sabadell i deixa sense festa l’homentage a Lino

Derrota dura del Sabadell davant un Barça ‘B’ que ha controlat millor el partit. Tot i que hi ha hagut alternatives i ocasions de gol per tots dos conjunts, els blaugranes han estat més efectius i, sobretot, han aprofitat les errades rivals. Ángel Rodado, per partida doble, i Matheus, han donat la victòria a un Barça que s’ha avançat dos cops. El primer, per obrir el marcador; mentre que el segon ha estat per tornar a desequilibrar-lo després del gol que ha marcat César Morgado. La tarda d’homenatge a Lino Gutiérrez ha quedat tacada per una derrota de les que fan mal en el segon partit dels arlequinats a cada aquesta temporada.

Buscant jugar amb dos plantejaments basats en el control de la pilota, el Sabadell i el Barça ‘B’ han començat al partit intentant imposar el seu ritme. Però ha estat el conjunt blaugrana qui més a prop ha estat del gol als primers compassos. Primer amb un xut que Kike Royo -que havia perdut la pilota instants abans- ha aturat amb el peu. I passats uns minuts, doble avís amb sengles gols anul·lats per fora de joc -el primer d’ells bastant just- als visitants. A partir d’aquí, el Centre d’Esports ha començat a créixer i s’ha fet seu el domini del partit.

Amb Aarón Rey i Alfred Planas endollats, els homes d’Antonio Hidalgo han començat a amenaçar la porteria defensada per Arnau Tenas sense arribar a concretar les arribades amb xuts. Però la millora de l’equip amb el pas dels minuts ha estat evident. L’ambient a la graderia, amb el públic molt engrescat, ha empès l’equip a buscar el primer gol. Malgrat la insistència, el marcador no s’ha mogut abans del descans. Arlequinats i blaugranes s’han repartit el domini del joc sense haver estat capaços -de forma legal- d’avançar-se al marcador.

El Barça ‘B’ s’imposa en l’intercanvi de cops

La segona meitat ha començat igual d’elèctrica que ho ha acabat la primera. Antonio Hidalgo ha mogut fitxa i ha canviat Kaxe per donar entrada a Toni Gabarre i de les cames de l’aragonès ha estat a punt d’arribar el primer. Després d’una bona jugada de Néstor i Dani Sánchez, Gabarre ha rebut la pilota dins l’àrea i el seu xut ha topat amb un defensor. Tampoc s’ha arronsat el Barça ‘B’, que ha tingut en un xut de Nils la millor oportunitat, però Kike Royo ha salvat el Sabadell amb una mà espectacular. I poc després s’ha sumat a la festa Arnau Tenas amb un peu salvador per respondre a un xut de Jacobo.

Però quan millor s’ha trobat el Sabadell atacant la porteria rival, ha arribat cop dur pels arlequinats. Abde s’ha internat dins l’àrea i ho ha provat amb un xut potent que Kike Royo ha pogut aturar. El refús, però, li ha caigut a Ángel Rodado i el davanter blaugrana no ha perdonat amb la porteria buida. Ha reaccionat Antonio Hidalgo amb canvis i ha donat entrada a Moha, Muguruza i, minuts després, Sergi Altimira. Ha semblat noquejat el Centre d’Esports, però l’equip no s’ha rendit i César Morgado ha empatat el partit amb una rematada de cap. Però la reacció s’ha quedat en un miratge.

Quan tothom s’ho ha volgut creure a la Nova Creu Alta, gerra d’aigua freda a l’estadi. En una pilota llarga i sense gaire perill, Ángel Rodado ha aprofitat una relliscada d’Aleix Coch, s’ha plantat davant Kike Royo i ha afusellat la porteria arlequinada. Però els cops no s’han acabat aquí, ja que Matheus Pereira ha sentenciat el partit a quatre minuts pel final amb el tercer i definitiu gol. Cop molt dur per un Sabadell que no s’ha sabut refer després del primer gol de Rodado i, malgrat empatar, no ha pogut donar-li la volta al marcador. Una tarda que havia de ser de festa ha acabat amb una derrota que deixa més dubtes que certeses. A més, el conjunt arlequinat dormirà en descens durant tota la setmana.

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Kike Royo; Óscar Rubio (Joseba Muguruza, min. 69), Aleix Coch, César Morgado; Alfred Planas (Néstor Querol, min. 54), Facu García, Xavi Boniquet (Sergi Altimira, min. 76), Dani Sánchez; Aarón Rey (Moha Ezzarfani, min. 69), Kaxe (Toni Gabarre, min. 46) i Jacobo González.

FC Barcelona ‘B’: Arnau Tenas; Guillem Jaime, Arnau Comas, Mika Mármol, Arnau Solà; Jandro Orellana, Álvaro Sanz, Lucas de Vega (Matheus Pereira, min. 77); Nils Mortimer (Abde, min. 60), Ángel Rodado i Ferran Jutglà.

Gols:

Àrbitre: Andrés Fuentes Molina (Col·legi Valencià) ha amonestat Lucas de Vega (min. 27) i Aleix Coch (min. 86).

Estadi: Nova Creu Alta.