Kaxe, reforç de categoria per tancar la davantera

Punt final al serial del ‘9’. El Centre d’Esports ha fet oficial l’arribada com a cedit d’Álex Aizpuru, conegut en el món futbolístic com ‘Kaxe‘. El davanter centre de 27 anys aterra a la Nova Creu Alta després de defensar la samarreta de la SD Ponferradina durant les últimes tres temporades. És cert que durant els últims dies s’han relacionat diferents noms al Centre d’Esports, com ara Ernest Forgàs, Ángel Rodado o Dani Romera, però el de Kaxe mai havia sonat, fins que ahir al vespre Cazurreando va destapar l’operació. 

Es tracta d’un davanter centre amb moltíssima mobilitat, que pot caure a banda o actuar de mitjapunta sense cap mena de problema. A més, és un futbolista amb molta força física, que juga molt bé d’esquena a porteria i amb olfacte golejador, perfil que encaixa a la perfecció amb el que buscava la direcció esportiva. La temporada passada va disputar 32 partits amb la samarreta de la ‘Ponfe’ i va anotar tres gols, mentre que un any abans, la 2019/2020, Kaxe va marcar sis gols i va repartir quatre assistències en els 39 partits que va jugar entre lliga i Copa. Durant aquella temporada, el seu bon rendiment va fer que la Ponferradina el renovés fins al 2023.

Abans d’aterrar al Toralín, Kaxe també va defensar els colors del CD Lagun Okan, equip on es va formar i amb qui va arribar a debutar amb el primer equip, del CD Vitoria, filial de l’Eibar, de la SD Beasain, amb qui va fer 13 gols en 15 partits a Tercera, i del Rápido de Bouzas, on també va rendir moltíssim. Finalment, la temporada 2018/2019 va jugar a Baréin amb la samarreta de l’East Riffa, tot i que només va jugar mitja temporada, ja que al desembre va fitxar per la Ponferradina. Ara al Centre d’Esports, Kaxe viurà la seva sisena aventura a Espanya.