César Morgado, un líder per tancar la defensa del Sabadell

Cuita a foc lent i treballada des de fa setmanes. Així ha estat la incorporació del defensa central César Morgado al Sabadell. El futbolista barceloní de 28 anys aterra al Centre d’Esports després de tres temporades -amb tres playoff d’ascens consecutius disputats- al CD Badajoz. L’operació, com en el cas de Kike Royo, s’ha tancat després de la rescissió de Morgado amb el conjunt extremeny i amb diverses setmanes de negociació a l’esquena. Era un objectiu clar per acabar d’arrodonir una zona defensiva d’altíssim nivell i, per fi, s’ha tancat una arribada que completa la defensa arlequinada. De fet, ara mateix -comptant amb la versatilitat d’Óscar Rubio i tot i la lesió de Iago Indias- hi ha sis homes per tres posicions de defensa central.

César Morgado és un central esquerrà que destaca pel seu físic i l’enteniment del joc, destacant també per una gran habilitat a l’hora de realitzar serveis de banda. Va ser un dels capitans del Badajoz l’any passat, equip amb el qual va encaixar només 14 gols en 24 partits entre la lliga i el playoff. Morgado, que es va formar al futbol base del Villarreal i l’Atlético de Madrid, ha acumulat gairebé 200 partits a Segona B. La temporada passada va ser campió de lliga amb el Badajoz, però no va aconseguir l’ascens a la promoció i després de caure davant l’Amorebieta. El barceloní va arribar a Badajoz l’any 2018 i després d’una temporada al Valencia Mestalla en la qual va coincidir amb Emilio Bernad. La nova incorporació del Sabadell acumula vuit temporades a Segona B i ha disputat quatre promocions d’ascens a Segona Divisió en aquests anys.

L’equip està de tornada després de l’estada a La Vall d’en Bas

Després de passar uns dies a La Vall d’en Bas, el Sabadell va tancar l’estada a terres garrotxines derrotant divendres l’Al-Sadd per 3-2 amb els gols de Jacobo González, Aarón Rey i David Astals. El nou fitxatge del Centre d’Esports s’incorporarà als entrenaments amb l’equip ja de tornada a Sabadell. En aquests moments, comptant que Froi pot ocupar la fitxa de tercer porter, el Sabadell té 22 jugadors en plantilla, sent 15 d’ells majors de 23 anys. Això permet a la direcció esportiva tancar, com a mínim, dues incorporacions més de futbolistes de qualsevol edat i sense pensar en les restriccions de la categoria.

Quan falten dues setmanes perquè comenci la lliga -una competició que encara no té els drets televisius atorgats i els horaris definits-, el Sabadell té pràcticament enllestida la planificació esportiva. A l’espera de decidir què passarà amb el rol d’alguns jugadors del planter que han fet la pretemporada amb el primer equip, Jose Manzanera té feta gran part de la feina. Ara queda tancar la preparació de l’equip amb els amistosos del pròxim dimecres davant la UE Costa Brava -l’anteriorment anomenat Llagostera- a Palamós i dissabte vinent, contra l’Andorra, a la Nova Creu Alta.