Kike Royo, nou guardià de la porteria del Centre d’Esports

Ian Mackay ja té substitut. El Sabadell ha fet oficial el que era un secret a veus: Enrique ‘Kike’ Royo defensarà els tres pals de la Nova Creu Alta la pròxima temporada. El porter de 30 anys (1991) aterra a Sabadell després sumar tres temporades consecutives defensant els colors del CD Badajoz. Cal destacar, que, en aquests tres anys Kike Royo s’ha convertit en una peça fonamental i en un dels jugadors referències del club extremeny, a més de ser un dels millors en la seva posició de la categoria.

El Sabadell buscava cobrir la porteria amb un porter experimentat i contrastat, i encara que el nom de Kike Royo no es va destapar fins fa un parell de dies, la direcció esportiva el tenia com a prioritat des del primer moment. L’operació no ha estat gens fàcil, ja que el porter logronyès tenia contracte amb el Badajoz fins al juny del 2022, per la qual cosa primer s’ha hagut de desvincular amb el conjunt d’Extremadura per poder signar amb el Centre d’Esports.

Un dels millors porters de la categoria; els números parlen per si sols

Com diem, Royo és un porter que coneix l’antiga Segona B a la perfecció, ja que acumula més de 270 partits a la categoria de bronze del futbol espanyol. A més del CD Badajoz, durant la seva carrera esportiva també ha defensat els colors dels filials de la Real Sociedad, del Mallorca i del Logroñés, i la samarreta del CD Guijuelo. Tot això abans de la seva etapa al Nuevo Vivero. I és precisament a Badajoz on ha deixat en evidència el tros de porter que aterra a Sabadell. Dels 90 partits que va jugar, només va rebre 66 gols, a més de deixar la porteria a zero en 43 ocasions. Pràcticament en la meitat dels duels que va disputar, una autèntica bogeria.

Així doncs, amb l’arribada de Kike Royo la porteria ja queda més que coberta després de les sortides de Ian Mackay i Diego Fuoli. Royo, que a priori serà el titular, competirà amb Emilio Bernad, qui ocupa fitxa sub-23. A més, Froi Leal, si res no canvia, serà el tercer porter dels arlequinats. Per últim, pel que fa al capítol del mercat, el Sabadell haurà de rastrejar el mercat a la recerca d’un migcampista experimentant, ja que el futur d’Adri Cuevas està lluny de la Nova Creu Alta. L’andalús s’ha acomiadat del Sabadell, i si l’operació no cau a última hora, jugarà al Badajoz la pròxima temporada.