Joseba Muguruza ja llueix la samarreta del Sabadell

El Sabadell ha presentat aquest migdia el carriler dret Joseba Muguruza. La presentació del nou fitxatge arlequinat s’ha fet al camp del Sabadell Nord i amb la companyia els futbolistes del Campus García Junyent. Després de tres temporades al CD Castellón, el futbolista basc aterra al club amb moltes ganes de competir. “Arribo amb moltes ganes de treballar i il·lusió per tornar tota la confiança que han dipositat en mi per arribar a l’inici de la temporada en bona forma“, ha explicat el carriler.

Muguruza es va formar al futbol base de la Real Sociedad i, com en el cas de Josu Ozkoidi, va anar endarrerint la seva posició. No obstant això, el nou futbolista arlequinat ha reconegut que està disposat a jugar “on sigui necessari” i que ho donarà tot per jugar. El nou jugador del Sabadell ha viscut una trajectòria molt similar a les files del Castellón, però durant aquest tram final de temporada no va gaudir de molts minuts i arriba al Centre d’Esports amb una gran oportunitat per demostrar el seu nivell.

Aquesta incorporació, juntament amb la de Iago Indias, reforça la parcel·la defensiva arlequinada amb dos futbolistes que formaven part d’un rival directe la temporada passada. De fet, Muguruza ha comentat que està “molt content” amb l’arribada del central gallec al Sabadell. A una setmana perquè comenci la pretemporada, el basc ja es prepara per a una nova categoria: “Serà molt difícil i complicada i tots voldran estar amunt, però ho hem de donar tot des del primer dia i veure com avança tot“.

La base, amb presència a la pretemporada

A poc a poc i amb bona lletra. Així és com la direcció esportiva treballa en la confecció de la plantilla per la temporada vinent. Malgrat que hi ha diversos equips que ja han tancat més d’una desena de fitxatges, el Sabadell treballa sense fer molt soroll. “Anem marcant el ritme, encara que molts cops no depèn de nosaltres. Tenim les coses molt clares, sabem què volem i què no i a partir d’aquí hi ha diverses situacions“, ha comentat Jose Manzanera, director esportiu arlequinat. En aquest sentit, el valencià ha indicat que s’aniran sumant més peces amb el pas dels dies i que ja han parlat amb Antonio Hidalgo respecte als perfils que volen per la pretemporada.

A més, Manzanera ha explicat que la base tindrà presència durant aquests primers compassos de la temporada. La direcció esportiva i el cos tècnic, segons ha reconegut el director esportiu del Sabadell, han seguit l’evolució de diversos jugadors del Juvenil A per nodrir el primer equip. És per això que, a partir d’aquí, es decidirà que fer amb aquests futbolistes en funció dels contextos del primer equip. Un dels casos és el d’Alberto Salamanca, cedit a la UE Sants després d’una bona temporada a Divisió d’Honor. Qui tindrà protagonisme és Sergi Altimira, que ha tornat del Granollers després d’una bona temporada i el cos tècnic el voldrà veure amb el primer equip. Aquest cas no serà, a més, l’únic durant la pretemporada.