El nou Sabadell comença a dibuixar les seves primeres pinzellades

Dues setmanes després del descens, ha tornat el moviment al Centre d’Esports. Després de la roda de premsa d’Esteve Calzada i la incertesa derivada de les seves declaracions, avui ha estat el torn de la parcel·la esportiva. Jose Manzanera, director esportiu arlequinat, i Bruno Batlle, director general del club, han fet una valoració del projecte esportiu d’aquesta temporada. Entre altres coses, els dos màxims responsables de la direcció esportiva han fet autocrítica pel descens i han deixat les primeres pinzellades del projecte que tindrà el Sabadell per tornar a buscar l’ascens de categoria.

En primer lloc, Bruno Batlle ha reconegut que s’han comès errors: “Hem d’aprendre d’aquestes situacions i ens hem de fer més forts com a club. Portem treballant des del mateix dia que es va baixar”. El director general, a més, ha ratificat Antonio Hidalgo i Jose Manzanera. “Estem absolutament convençuts que el millor que podia fer el club era mantenir-los“, ha afirmat el director general del club. A més, Batlle ha explicat que l’àrea esportiva quedarà reforçada amb la incorporació d’un secretari tècnic amb el qual ja estan treballant. En aquest sentit, Jose Manzanera ha indicat que aquesta figura està tancada a falta d’alguns serrells. Segons ha comentat, és una persona jove, que coneix tant Segona B com Segona A i que ha tingut experiències a equips de nivell molt alt.

Un pressupost per tornar a aspirar a tot

Si la direcció esportiva i el cos tècnic han estat ratificats, més complicada és la situació de la plantilla. Manzanera ha comentat que s’ha parlat amb tots els jugadors de la plantilla -alguns, de fet, ja s’han acomiadat-, però que hi haurà més novetats en els pròxims dies. Pel que fa a la confecció de la plantilla, i malgrat que equips com Albacete o Atlético Baleares ja s’han mogut, el director esportiu arlequinat ha apuntat que el perfil dels jugadors serà similar al d’anys anteriors: “Busquem futbolistes que siguin del màxim nivell de la categoria o tinguin opcions de jugar a una categoria superior, però el més important és tenir gent compromesa  ambiciosa”.

En aquest sentit, ha aparegut el nom de Limones, porter del Mirandés que ha estat relacionat amb el Sabadell aquests dies. Jose Manzanera ha reconegut que coneixen el jugador, però encara estan acabant de definir quin perfil de porter vol el cos tècnic. I per buscar aquest tipus de jugadors, Bruno Batlle ha explicat que el pressupost, que encara s’ha d’acabar de definir, ha d’estar -sense comptar amb els filials- a la part alta de la categoria. Un altre dels punts sobre els quals s’ha parlat ha estat el futbol base i el protagonisme d’alguns jugadors ara que només hi haurà 17 fitxes per jugadors majors de 23 anys. “El futbol base ha tingut un creixement espectacular. Estem oberts a donar-li importància a la pedrera i sempre l’hem tingut en compte“, ha apuntat Manzanera.

Amb aquesta roda de premsa que ha servit, a la vegada, de cloenda i inici de temporada, el projecte del Sabadell a 1ª RFEF ja està en marxa. No s’ha parlat del tema Burgos, una opció cada dia més remota i, per tant, ara és moment de pensar en una nova categoria que encara s’està acabant de definir. Bruno Batlle ha indicat que esperen començar la pretemporada entre els dies 15 i 20 de juliol, però la data exacta es definirà quan es conegui la setmana de l’inici de la lliga. A més, Batlle ha reconegut que ja s’està treballant en la campanya de socis i que des del club es busca el màxim nombre de socis possible.