El CE Sabadell jugarà en el Grup 2 de la Primera RFEF

Contra tot pronòstic, aquest migdia s’ha conegut la distribució dels dos grups de la Primera RFEF de cara a la pròxima temporada. Tot apuntava al fet que la divisió seria de nord i sud, però finalment, la Federació s’ha decantat per est i oest, ja que consideren que així els grups estan més equilibrats pel que fa a l’àmbit esportiu. Cal destacar que la RFEF ha posat sobre la taula dos escenaris diferents, i han estat els mateixos clubs els encarregats de votar l’opció que més desitjaven.

Així doncs, el Centre d’Esports quedarà emparellat amb els següents equips: FC Andorra, UE Llagostera, FC Barcelona ‘B’, UE Cornellà, Nàstic de Tarragona, CD Castellón, Villarreal ‘B’, Albacete Balompié, CD Alcoyano, UCAM Murcia, Linares Deportivo, Balompédica Linense, Sevilla Atlético, Betis Deportivo, Atlético Sanluqueño, San Fernando, Algeciras CF, Atlético Baleares i Real Madrid Castilla. En aquest sentit, fins a cinc filials lluitaran per assolir l’objectiu en el mateix grup que els arlequinats. A més, el Sabadell haurà d’acumular molts quilòmetres, ja que haurà de baixar fins a set ocasions a Andalusia per disputar els partits. 

Ajut pels desplaçaments i salari mínim

En relació amb els desplaçaments, que com diem, en algunes ocasions seran molt llargs, la Federació ajudarà els clubs de la Primera RFEF amb 50.000 euros. A més, ja que el gran objectiu és professionalitzar la categoria, la RFEF ha decidit establir un salari mínim pels futbolistes dels clubs de la Primera RFEF: 1.500 euros. Cal destacar també, que, cada plantilla haurà de tenir sis llicències sub-23 i 17 sèniors, més una que anirà destinada al tercer porter. Finalment, en la reunió també s’ha acordat que no hi haurà un pressupost mínim aquesta primera temporada. 

En la recerca de la professionalització de la categoria, la Federació ha comunicat que, de cara a la temporada 2022/23, serà obligatori que els clubs que juguin a la Primera RFEF tinguin un estadi amb gespa natural. A més, també hauran d’adaptar les instal·lacions per tal de poder competir. Finalment, pel que fa als drets televisius, no hi ha grans novetats. No obstant això, tot apunta al fet que és Footters l’operadora amb més paperetes d’emetre els partits, encara que també es parla de DAZN. Si més no, és un tema complicat i que sembla que anirà per llarg.