Esteve Calzada reclama ajuda institucional per tornar a buscar l’ascens

“Amb el suport institucional que tenim, no anem enlloc. Si volem el club consolidat al futbol professional, necessitem fets i no paraules“. Així de clar ha estat el president del Sabadell en la intervenció que ha realitzat aquest matí després del descens de categoria. Esteve Calzada, que fa quatre anys que va arribar al club, ha fet autocrítica, però també ha apuntat cap a una col·laboració necessària entre club, afició, patrocinadors i institucions. “Acumulem més de 8 milions d’euros invertits i ho continuarem fent, però necessitem que els polítics d’aquesta ciutat es posin d’acord“, ha reclamat el de Lleida.

Tot i el descens, Calzada ha apuntat que hauria dit el mateix en cas de permanència. Respecte a la faceta esportiva, el president ha explicat que dijous es reunirà amb Antonio Hidalgo i que des de la directiva es compta amb el tècnic de Canovelles. Pel que fa a la direcció esportiva arlequinada, José Manzanera es reunirà amb el club i tindrà la possibilitat de donar explicacions i proposar un nou projecte. Qui ha assegurat la seva continuïtat és Calzada, tot i que contempla dos escenaris la pròxima temporada: un pressupost amb els diners que hi ha o una injecció de recursos.

Calzada vol ser ambiciós

El president del Sabadell ha reconegut que vol ser el més ambiciós possible i que, amb els diners que hi ha ara mateix, no es pot fer una de les plantilles punteres de la categoria. “Si volem tornar a pujar, fan falta més recursos. Si no veiem el suport de la ciutat, no posarem més diners“, ha advertit. Uns recursos que, entre altres factors, impliquen aconseguir 5.000 socis, mobilitzar l’empresariat de la ciutat i millorar el suport institucional. De fet, el president ha apuntat al fet que el club ha hagut de pagar per entrenar-se a instal·lacions que no són suficient pel futbol professional.

Aquesta situació, però, ja havia estat traslladada a Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, amb anterioritat: “Li hem dit per activa i per passiva. No aniré a convèncer els meus companys de viatge sense el suport institucional. Estem parlant d’un projecte normal o amb ambició per pujar“. Calzada també ha reconegut que hi haurà una renovació “pràcticament total” de la plantilla i ha fet autocrítica amb un mercat d’hivern en el qual no van aconseguir millorar l’equip.

Finalment, i pel que fa al cas Burgos, el president no ha volgut contemplar-ho com un escenari probable. “No vull ni pensar en el Burgos. Hem baixat i punt. Hem de treballar pensant que hem perdut la categoria“, ha afegit. Per acabar, i en la línia de la seva declaració, Esteve Calzada ha tornat a reclamar l’ajuda institucional: “Estem molt orgullosos de l’afició que tenim, però ens hem sentit sols pel que fa al suport institucional. Estem demanant ajuda perquè volem ser ambiciosos. Vull sortir a competir amb un dels pressupostos més alts de la categoria”.