Ian Mackay podria disputar l’Eurocopa amb Escòcia

És un dels millors porters de LaLiga SmartBank i el seu rendiment no ha passat desapercebut més enllà d’Espanya. Segons ha informat el diari Marca, Steve Clarke, seleccionador d’Escòcia, tindria Ian Mackay a la seva agenda. El pare del porter gallec és de procedència escocesa i això el converteix en seleccionable pel país del Regne Unit. Malgrat que ara hi ha aturada de seleccions, el porter del Sabadell no ha entrat en la convocatòria. Això, però, no impedeix que Mackay pugui estar present en l’Eurocopa que es disputarà el pròxim mes de juny a diverses seus d’Europa.

Escòcia va aconseguir el seu bitllet per a la cita continental després de derrotar Serbia a la repesca i està en un grup amb Anglaterra, Croàcia i la República Txeca. En aquesta aturada, el seleccionador ha convocat els porters Craig Gordon, David Marshall i Jon Mclaughlin, però Ian Mackay ha cridat l’atenció del tècnic. Si bé en la selecció escocesa destaquen noms com el d’Andy Robertson, jugador del Liverpool, o Scott Mctominay del Manchester United, la porteria no té noms de tant nivell. Aquest fet, juntament amb les actuacions de matrícula d’honor del porter, li obririen les portes de la selecció.

Un premi a una temporada espectacular

Ian Mackay és gallec, però el seu pare era d’ascendència escocesa i això el converteix en seleccionable pel país britànic. A Sabadell s’ha convertit en un heroi per l’afició després de dues temporades en les quals s’ha guanyat a tothom amb aturades memorables. Aquesta temporada, amb el gallec de tornada a Segona Divisió, Mackay és el porter que més aturades realitza amb un total de 95. Les seves actuacions han sostingut el Centre d’Esports en alguns partits difícils i el fet que estigui a l’agenda del seleccionador és quelcom que s’ha guanyat a pols.

Encara queden dos mesos perquè comenci l’Eurocopa i Mackay està sent una peça clau pel Sabadell, però no seria cap bogeria que hi hagi un representant arlequinat a la cita. El 12 de juny es produirà el tret de sortida de l’Eurocopa i l’última jornada de lliga és el 30 de maig. Per aquest motiu, Mackay, en principi, podria acabar la temporada amb el Sabadell i marxar amb la selecció escocesa si, finalment, forma part de la convocatòria definitiva que el seleccionador Steve Clarke haurà d’anunciar setmanes abans que comenci el torneig.