Lugo ha de marcar el principi de la salvació

Sempre en perill i amb cada cop menys marge de reacció. Així afronta el Sabadell la visita a Lugo d’aquest diumenge. El conjunt arlequinat no guanya en lliga des del 7 de febrer, però, tot i les males dades, la salvació està a només tres punts. És cert que els duels directes amb alguns equips de la zona baixa estan perduts, però una victòria és tot el que necessita el Sabadell. No només pels tres punts, sinó per donar el cop sobre la taula que l’equip intenta fer des de fa setmanes. La pilota no acaba d’entrar i Lugo ha de ser l’escenari on les coses canviïn pel Centre d’Esports.

Antonio Hidalgo i els seus homes tindran al davant un Lugo amb baixes sensibles, encara que la infermeria arlequinada tampoc està per llançar coets. El duel és clau pels docs conjunts, ja que el Sabadell pot quedar a més d’un partit de sortir del pou i el Lugo s’escaparia a gairebé nou punts del descens en cas de sumar els tres punts. El Centre d’Esports, per afegir-li més tensió al duel, mai ha guanyat en les quatre visites que ha fet a l’Anxo Carro, però, a més, només ha estat capaç d’anotar un gol per set que han aconseguit els gallecs.

Guanyar, guanyar o guanyar

No val res més que la victòria i la paraula final ja és una realitat. Queden 12 jornades i el descens no hauria d’estar en els 50 punts, però no es pot especular amb això. El Sabadell necessita sumar de tres en tres, començar a materialitzar les ocasions i, sobretot, corregir els errors determinants durant els partits. Si bé la defensa només té la baixa d’Aleix Coch, Ángel Martínez s’ha sumat a la infermeria després de les baixes ja conegudes. Aquesta falta d’efectius deixa la banqueta del Sabadell amb poques alternatives durant el partit, un fet que pot condicionar el duel amb el pas dels minuts.

Stoichkov va marcar l’altre dia i Heber Pena va ser un dels homes més destacats, però tot va tornar a passar, un cop més, per Ian Mackay. La millor notícia pel Sabadell serà que el nom del porter gallec no sigui protagonista durant el partit. És el moment també perquè molts futbolistes facin una passa endavant i tractin d’ajudar l’equip amb gols. Hi ha molt poc marge d’error i la realitat és que, malgrat que la confiança del vestidor està intacta, la victòria és urgent. És un tòpic, però serien més que tres punts. El cop moral als rivals, la recuperació de confiança perquè les coses surtin bé i la confirmació que l’equip vol i, sobretot, pot salvar-se.

I si el Sabadell té baixes, l’escenari a Lugo no és molt millor. Fins a quatre homes han marxat amb les seves seleccions i a això se li suma la baixa de Juanpe per sanció. Les absències de jugadors com el Puma Rodríguez, Marcelo Djaló o El Hacen deixen la columna vertebral dels gallecs molt tocada. No obstant això, Luís César Sampedro té bones peces per substituir-los. El problema, com en el cas del Sabadell, està en la banqueta, amb poc fons d’armari pel duel. Un partit, a més, crucial per un Lugo que porta tres entrenadors aquest any, acumula vuit partits sense guanyar i necessita oxigen per allunyar-se de la zona calenta de la classificació.

A trencar la maledicció de l’Anxo Carro

Han estat quatre les visites del Centre d’Esports a Lugo i quatre els duels que han acabat amb victòria local. Els precedents no són els millors, tot i que el Sabadell d’Antonio Hidalgo és expert en trencar malediccions d’aquest tipus. El balanç de gols, amb set locals i un visitant, tampoc ajuda m🧐olt a ser positiu. Però el positivisme, com els mereixements, no donen victòries. Amb castellanolleonès Oliver de la Fuente Ramos com a àrbitre principal i Iosu Galech Apezteguia a la Sala VAR, al Sabadell només li val guanyar a Lugo.