Sigui una final o no, només val guanyar

El Nou Castàlia i el CD Castellón són dos nexes sense els quals no es podria escriure la història del Sabadell actual. Des del gol d’Arturo a la Nova Creu Alta fins a l’ascens al playoff i passant per una conquesta de Castàlia el gener passat. Tots dos equips guarden moltes similituds en les darreres temporades, encara que els orelluts, a diferència dels arlequinats, no mantenen l’entrenador de la salvació i el posterior ascens. Óscar Cano va ser destituït del seu càrrec i ara és Juan Carlos Garrido el tècnic que dirigeix el conjunt castellonenc. Va ser un canvi dur i els resultats no han acabat d’arribar, però continuen capficats en la lluita per sortir del descens.

Veient com han evolucionat les últimes setmanes, el partit és una autèntica final. El Centre d’Esports té un punt més que el Castellón, encara que una victòria podria apropar els dos equips a la sortida del descens i una derrota els allunyaria de la salvació. Un dels trets característics dels dos equips ha estat el problema amb el gol -tot i que el Castellón va marcar 4 gols fa dues jornades-. Per això, el conjunt orellut s’ha reforçat amb el davanter Jonathan Soriano aquesta mateixa setmana i podria debutar davant un dels equips amb els quals es va vincular el seu nom durant l’estiu.

Poc marge de maniobra

La derrota a Málaga va ser de les que fan mal. Si bé l’empat davant l’Albacete era dur, la imatge que va donar l’equip a La Rosaleda no era molt esperançadora. L’equip acumula tres partits sense veure porteria i les aturades estratosfèriques d’Ian Mackay no són suficients. Els problemes de lesions en la zona defensiva estan sent un mal de cap, tot i que Pedro Capó s’ha entrenat amb la resta del grup i la seva tornada s’hauria de produir aviat. Álvaro Vázquez va gaudir de minuts a la Costa del Sol i podria ser titular a Castàlia amb la necessitat d’estrenar-se com a golejador amb la samarreta arlequinada.

Tot i la destrempada que ha provocat l’equip amb els darrers partits, el Sabadell ha demostrat que té la capacitat de refer-se quan pitjor està. Ho va aconseguir després de les cinc primeres derrotes i aquesta vegada ha de tornar a Castàlia per aconseguir la tercera victòria consecutiva en un estadi que estarà orfe de la seva gran afició. Serà clau la gestió dels nervis per part del Sabadell, ja que, en un partit tan important i amb tantes coses en joc, el partit se l’endurà qui millor administri les situacions en les quals apareguin els dubtes. Malgrat que queda molt pel final de la lliga, aquest duel és una autèntica final -encara que la paraula no agradi- pel Sabadell i per Antonio Hidalgo, que necessiten una victòria i no els hi val cap altre resultat.

Amb l’arribada de Jonathan Soriano com a principal novetat, el Castellón afronta un partit clau amb el Sabadell i així ho han demostrat els aficionats amb algunes iniciatives durant la setmana. Malgrat que estan a quatre punts de la sortida del descens, una victòria serviria perquè els orelluts enllacin tres jornades sense perdre i confirmin una reacció que era molt necessària. Serà clau el paper de jugadors com Rubén Díez o Marc Mateu, que en les últimes jornades han jugat a un bon nivell. Marc Mateu, de fet, va posar en molts problemes el Sabadell en el partit de la primera volta i va assistir Satrústegui per marcar el primer gol del partit.

Castàlia, terra de bons records

És impossible no pensar en el Nou Castàlia sense que es presentin els records de partits com els de les dues darreres temporades. Fa poc més de dos anys, i amb Adri Cuevas com a golejador, el Centre d’Esports va guanyar a Castàlia quan els orelluts estaven en un moment delicat. Però si un partit va quedar gravat al cap dels arlequinats, és la conquesta de la temporada passada davant 14.000 aficionats locals i amb la lluita per la primera posició en joc. Aquest cop, i tractant d’invocar l’esperit dels últims anys, el Sabadell buscarà una victòria balsàmica davant el Castellón amb el càntabre José Antonio López Toca com àrbitre principal i Santiago Varón Aceitón a la Sala VAR.