Hora de reivindicar-se a La Rosaleda

Encara queden 15 partits perquè acabi la lliga, però al Sabadell li comencen a urgir les victòries si vol acabar la temporada fora del descens. No acaben d’arribar els punts a la Nova Creu Alta i el Centre d’Esports comença a dependre molt dels resultats fora de casa. Aquesta setmana, amb l’equip de tornada a les posicions de descens, el Sabadell visita Málaga en un partit ple de records i amb la necessitat de viure el present. Una victòria, tot i no ser segur, deixaria als arlequinats fora del descens. Abans, però, s’ha de derrotar un Málaga molt irregular a La Rosaleda en un partit que ha de servir perquè el conjunt sabadellenc es reivindiqui.

Els andalusos es troben en aquella zona mitjana de la classificació que té a tots els equips a dues victòries d’apropar-se al playoff i a dues derrotes de caure a la lluita pel descens. Aquesta setmana, a més, han perdut Pablo Chavarría fins a final de temporada. El davanter argentí, peça clau i golejador dels malaguenys en el duel de la primera volta, ha patit un trencament de lligaments al genoll i no estarà disponible. L’absència de l’atacant deixa amb molts dubtes en atac un Málaga que, malgrat aquesta pèrdua, disposa de jugadors que, com va dir Antonio Hidalgo en la roda de premsa prèvia al partit, són diferencials en aquesta categoria.

Torna Álvaro i la defensa segueix en quadre

Tot semblava indicar que els problemes de Grego Sierra eren un petit ensurt i que, fins i tot, podria haver forçat en el partit davant l’Albacete, però l’escenari una setmana després és molt diferent. El central murcià arrossega algunes molèsties al pubis i això li impedeix, per ara, entrar a la convocatòria. La bona notícia és que Álvaro Vázquez ja s’ha entrenat amb el grup i podria gaudir de minuts aquest cap de setmana. La resta de baixes de llarga durada -Aleix Coch, Néstor Querol i Pedro Capó- segueixen amb el seu procés de recuperació i tampoc seran a Málaga.

Amb absències importants en defensa, el Sabadell visitarà la Costa del Sol amb la necessitat de materialitzar les oportunitats que generi. El partit amb l’Albacete marca la línia a seguir pel que fa a generar oportunitats de gol, però s’ha de fer alguna cosa més i és necessari que el conjunt arlequinat comenci a convertir les ocasions que provoca. I en aquesta missió serà clau l’aportació de jugadors com Stoichkov, Gorka Guruzeta, Juan Hernández o Álvaro Vázquez. Perquè el Sabadell no està jugant malament, però la manca de gols és un problema recurrent i que s’ha de solucionar a partir del partit de La Rosaleda.

Per part del Málaga, el conjunt dirigit per Sergio Pellicer només ha guanyat tres partits a casa aquesta temporada i és un dels pitjor locals de la categoria juntament amb el Sabadell. Arriba en un moment de bon joc, però sense molts resultats positius i tractant de fugir de la zona baixa per no patir excessivament a final de temporada. La baixa de Pablo Chavarría afegeix més problemes a un atac que mescla partits molt bons amb actuacions de poc encert. L’equip ha millorat en la faceta defensiva, però presenta alguns problemes a l’hora de defensar accions a pilota aturada i el Sabadell haurà d’aprofitar això si vol emportar-se els tres punts.

La tornada a un lloc especial

Málaga -i més concretament Marbella– és una plaça pel record dels arlequinats. Allà es va aconseguir l’ascens la temporada passada i allà és on Antonio Hidalgo, tècnic del Sabadell, va viure alguns dels seus millors anys com a jugador de futbol. Però això ja no val per res i ara només es pot pensar a sumar tres punts i continuar amb la lluita per abandonar el descens. Amb el madrileny Miguel Ángel Ortiz Arias com a àrbitre principal i David Gálvez Rascón a la Sala VAR, el Sabadell buscarà a Málaga una victòria per reivindicar-se i deixar enrere els dubtes sorgits després de l’últim empat.