Antonio Hidalgo, Málaga i el bagul dels records

Costa trobar futbolistes que hagin rebut l’estima de moltes aficions. Molts cops és per les curtes estades als clubs, algunes temporades millors i altres de pitjors o el fet que el futbolista no acabi d’encaixar a la ciutat. Però el cas del tècnic del Sabadell és ben diferent. Antonio Hidalgo és molt estimat a Tenerife, Málaga i, per descomptat, Sabadell. Aquesta setmana visitarà per primer cop La Rosaleda com a entrenador, però, a més, serà la primera vegada que torni a Málaga -sigui com a jugador o en una banqueta- des del moment en el qual va marxar l’any 2008.

Després de cinc temporades i un ascens amb el Tenerife, Hidalgo va marxar cap a la Costa del Sol, on va fer gaudir els aficionats durant tres temporades. Va anotar un total de 28 gols amb el conjunt malagueny, sent dos dels més importants, probablement, en el duel davant el Tenerife de l’última jornada de la temporada 2007/08. Aquella tarda, i gràcies al doblet del migcampista, el Málaga es va assegurar l’ascens a Primera Divisió després d’una gran temporada de l’actual entrenador del Centre d’Esports. És un futbolista estimat per la ciutat i s’ha llegit algun cop en xarxes socials com els aficionats pensen en el seu nom per a la banqueta malaguista. Ara, però, Hidalgo i el Sabadell busquen marxar de la ciutat andalusa amb els tres punts.

Tres anys pel record

Antonio Hidalgo va aterrar a Málaga l’estiu del 2005 i amb l’equip a Primera. Aquell any, tot i els quatre gols que va convertir, el conjunt andalús no va poder salvar la categoria i va descendir a Segona Divisió. El de Canovelles no va abandonar la Costa del Sol i la següent temporada va aportar 10 gols per culminar la salvació dels malaguenys. Però la tercera i última temporada d’Hidalgo a terres andaluses va ser, sense cap mena de dubte, la millor. Amb Juan Ramón López Muñiz a la banqueta, Hidalgo va anotar 14 dianes i va ser el màxim golejador de l’equip aquella temporada.

Més enllà del doblet que va significar un ascens, l’entrenador del Sabadell va deixar un gran record a la ciutat andalusa. Però, i malgrat la gran temporada realitzada, Hidalgo va marxar de Málaga aquell estiu i no s’ha retrobat amb el conjunt andalús a La Rosaleda des del seu adéu. De fet, el de Canovelles només ha visitat La Rosaleda en una ocasió i va ser l’any 1999 com a jugador del Barça B. Sí que es va enfrontar amb els malaguenys en la primera volta d’aquesta temporada en un partit que va acabar amb victòria visitant. Aquest diumenge, doncs, Antonio Hidalgo torna a la que va ser casa seva per buscar una victòria que tregui el Centre d’Esports de la zona de descens.

El record d’un playoff històric

Un partit que serà molt especial pel tècnic de Canovelles, que guardarà grans records de la ciutat de Málaga. Els primers, com és obvi, gràcies a la seva etapa com a jugador malaguista, però també hi ha un record molt més proper. Va ser al juliol i en el partit de playoff davant la Cultural Leonesa disputat a l’Estadio Ciudad de Málaga. No era La Rosaleda, però ja va ser una visita especial per Hidalgo i els seus homes en l’intent per ascendir. Tothom recorda l’agònic final després d’un empat sobre la botzina, la pròrroga i una tanda de penals increïble. Un ascens que es va culminar a la província de Málaga -en aquest cas a Marbella– i que, per tant, porta grans records pels arlequinats. Perquè aquesta ciutat, per Antonio Hidalgo i el Sabadell, és una plaça de gran record.