Un derbi especial en un moment clau

Un derbi català entre Espanyol i Sabadell sempre és especial. Ara bé, aquesta temporada, i després de 30 anys, tots dos equips s’han retrobat a la lliga. En un dels pitjors moments de la història dels pericos i una etapa dolça dels arlequinats, però sent equip de Segona Divisió. L’Espanyol aspira a pujar, mentre que el Centre d’Esports vol mantenir la categoria a final de temporada. La diferència de punts entre tots dos conjunts és immensa, sent 23 les unitats que separen els protagonistes del duel d’aquest dissabte al RCDE Stadium. Ara bé, a la gespa, i en 90 minuts, tot s’iguala i tot és possible.

El Centre d’Esports vol sumar la desena jornada sense perdre. Seria una xifra estratosfèrica i una passa més cap a una salvació virtual que ara mateix està a uns 24 punts. Per la seva part, el conjunt blanc-i-blau continua en posicions d’ascens directe després de la derrota de l’Almería entre setmana. A més, diumenge passat van derrotar el Mallorca a Son Moix en una victòria que va suposar un cop sobre la taula dels de Vicente Moreno. Els pericos, però, no s’acaben de trobar còmodes en molts partits i pateixen en certes fases dels duels. Serà un derbi apassionant i important per dos vells coneguts.

Amb la llei de l’ex entre cella i cella

Aquest duel serà especial per Ángel Martínez i Álvaro Vázquez. Tots dos futbolistes tornen a la que va ser casa seva per enfrontar-se al club en el qual es van formar. És un dels al·licients en un partit que presenta una narrativa interessant. El Sabadell acumula nou partits sense perdre i visita l’Espanyol, el segon millor local de tota LaLiga SmartBank. Una prova de foc per tots dos conjunts, ja que el Centre d’Esports es pot allunyar del descens si manté la bona ratxa i els pericos han d’aprofitar que aquesta setmana s’enfronten Mallorca i Almería. Una victòria suposaria més que tres punts per tots dos conjunts.

Antonio Hidalgo tindrà disponibles tots els seus futbolistes a excepció de les dues baixes per lesió ja conegudes. Un dels futbolistes clau, com ja ho va ser en la primera volta, pot ser Víctor García. El carriler dret haurà d’aprofitar els problemes defensius d’Adrià Pedrosa i Nico Melamed en la seva banda per entrar com un ganivet en la mantega. Serà també important aprofitar les oportunitats que es generin, ja que, com ha passat en diversos partits, el Sabadell ha desaprofitat bones ocasions i a l’Espanyol no se’l pot deixar amb vida. I per això, un dels grans protagonistes ha de ser Álvaro Vázquez, format al conjunt perico i que ha de fer bona la llei de l’ex. Un altre ex, però en etapa juvenil, va ser Stoichkov, que va mullar davant el Zaragoza i ha de mantenir l’encert de cara a porteria.

Vicente Moreno arriba al duel amb els seus homes en un bon moment. Després de tres partits sense guanyar, els blanc-i-blaus van derrotar el Mallorca la setmana passada. Aquesta victòria canvia la inèrcia dels pericos i els retorna a la lluita per l’ascens. Han deixat dubtes en alguns partits, però no es pot oblidar que té una plantilla espectacular. Començant per Diego López en porteria i acabant amb Raúl de Tomás, els onze homes que juguin al RCDE Stadium seran del màxim nivell. La principal baixa és la de Miguelón, que ha hagut de passar per quiròfan després de lesionar-se a Mallorca. La resta d’integrants d’un equip amb nivell de LaLiga Santander estaran disponibles per continuar amb la lluita per l’ascens.

La primera vegada a Cornellà-El Prat

Inaugurat l’any 2009, el RCDE Stadium és un dels camps més espectaculars del futbol espanyol. La capacitat total és de 40.000 espectadors, però aquest cop no hi haurà públic a l’estadi per viure un derbi especial. El Sabadell ha visitat l’Espanyol en un total de 17 ocasions, sumant únicament tres victòries, dos empats i fins a 12 derrotes. L’última victòria, de fet, va ser l’any 1947. Uns precedents poc esperançadors, però, amb un Sabadell que ha trencat diverses malediccions aquest any, no hi ha res impossible. Amb Daniel Ocón Arraiz, que acumula 10 precedents amb els arlequinats, dirigint el partit des de la gespa i Víctor Areces Franco a la Sala VAR, el Centre d’Esports buscarà sumar la desena jornada consecutiva sense perdre.