El moment especial de tornar a casa

És setmana de derbi, un dels importants. Sabadell i Espanyol, arlequinats i pericos s’enfronten per segon cop aquesta temporada. Tots dos en una mateixa categoria, però en dos universos molt diferents. Els primers es troben en la lluita pel descens, mentre que els segons sumen 49 punts, una xifra que molt probablement significaria la salvació pel Sabadell. El partit ho té tot, des d’un Sabadell invicte des de fa nou jornades fins a un Espanyol amb jugadors d’una altra lliga. Hi haurà moments especials com, per exemple, la primera visita del Centre d’Esports a Cornellà-el Prat, encara que res més bonic com dues tornades a casa.

Álvaro Vázquez i Ángel Martínez han coincidit a Sabadell i tancaran un cercle dissabte. Tornen a casa seva -encara que Álvaro ja hi va ser amb l’Sporting- i ho fan després d’haver estat dues joies de la pedrera que van marxar de casa amb ganes de fer mom. Comparteixen tot un seguit d’èxits en categories inferiors amb una irrupció il·lusionant amb el primer equip, però els hi va tocar fer les maletes -tots dos van marxar a Anglaterra– i buscar noves aventures. Ángel ha viscut una carrera amb grans moments i etapes dures, però ha tornat al futbol professional com a capità arlequinat. Álvaro és un bon davanter per LaLiga SmartBank i aquesta setmana tindrà la llei de l’ex entre cella i cella.

Sempre fa fred fora de casa

Un dels grans tòpics en el món del futbol és que mai s’està enlloc com a casa. Els dos grans protagonistes d’aquest duel ho han viscut en les seves carns. Malgrat presentar una trajectòria envejable, mai han pogut tornar al nivell exhibit en el conjunt perico. Això, però, no vol dir que siguin mals jugadors, sinó que és molt complicat fer carrera fora del lloc on has crescut. Això sí, aquest dissabte s’enfrontaran a l’Espanyol jugant en la mateixa categoria i amb el mateix objectiu en els 90 minuts: sumar tres punts més. Entre els dos futbolistes acumulen set enfrontaments davant els pericos i tres victòries. Les tres, per cert, aconseguides per Álvaro ja fa anys.

El rol de tots dos jugadors està sent, per ara, diferent. Mentre que Ángel ha anat gaudint de menys minuts en el mig del camp, el davanter arlequinat ha estat titular en els quatre partits de lliga que ha jugat. Això no impedeix que sigui un partit especial per tots dos, ja que tornar a casa sempre ho és. Per Ángel, a més, serà el primer cop que visiti Cornellà-El Prat. El gironí va marxar de l’Espanyol just en l’any de l’estrena de l’estadi i serà ara quan s’estreni en aquest camp. Una visita complicada i en un moment dolç pel Sabadell, però si l’equip d’Antonio Hidalgo ha demostrat alguna cosa fins ara, és que competeix a tots els escenaris.

Amb ganes d’estrenar-se

Álvaro Vázquez ha passat aquest matí per roda de premsa en la prèvia del duel de dissabte. Pel badaloní, autor de gairebé una vintena de gols amb la samarreta blanc-i-blava, el partit està marcat al calendari: “Allà he viscut molt i és un estadi especial. Serà difícil jugar en el seu camp, però serà un partit maco“. Una de les grans armes ofensives del Sabadell serà Vázquez. “Tinc ganes d’estrenar-me amb la samarreta arlequinada, però no estic preocupat“, ha explicat el futbolista que va aterrar a Sabadell en aquest mercat d’hivern.

Aquest duel serà especial, però, com ha reconegut Álvaro, també un moment important per donar un cop de puny sobre la taula: “Haurem de ser sòlids i contundents, però no serà fàcil. Puntuar suposaria un impuls important i l’equip ve fent un bon treball”. Després que Stoichkov trenqués la seva sequera golejadora, ara és el moment que Álvaro s’estreni com a golejador. En un escenari imponent i amb la constància i el treball de sempre, Álvaro Vázquez i Ángel Martínez es retroben amb l’equip que els va veure créixer, després una gran carrera a l’esquena i les ganes d’endur-se un partit especial per tots dos.