Un partit que val més que tres punts

Ja són vuit les jornades que el Sabadell acumula sense perdre. Els arlequinats són, juntament amb l’Almería, l’únic equip de LaLiga SmartBank que no ha perdut en aquest 2021. I ara, davant el Real Zaragoza, té una prova de molt nivell. Els aragonesos són, amb set punts, el conjunt que menys punts ha sumat fora de casa aquesta temporada. La dada és positiva, però el Centre d’Esports no guanya a casa des del mes de novembre i té una assignatura pendent a la Nova Creu Alta. És en aquest duel on dos equips que lluiten per evitar el descens es juguen molt. No és, ni de bon tros, una final, però si ha de ser un partit que, per bé o malament, marqui un punt d’inflexió en la seva temporada.

Pels arlequinats és important guanyar a casa, ja que acumulen quatre partits sense perdre i només falta sumar de tres en tres. El Real Zaragoza ha viscut un inici de temporada molt dur, però comença a agafar aire i vol allunyar-se de la zona baixa per evitar ensurts a final de temporada. Aquest duel enfronta dos equips en un bon moment, que comencen a madurar com a conjunt i que necessiten sumar tres punts per tractar d’agafar una mica de marge. Passen les jornades i la lluita pel descens s’està compactant. Antonio Hidalgo i els seus jugadors volen continuar amb la seva bona dinàmica i davant tindran un rival molt exigent.

Una pinya que aspira a continuar creixent

El Sabadell d’aquest 2021 és un equip més madur. Deixats els problemes i dubtes inicials, els arlequinats es retroben ara amb el rival contra el qual va canviar tot. El partit del Centre d’Esports a La Romareda va suposar un punt d’inflexió per l’equip. Després de cinc derrotes consecutives, i malgrat un empat a zero, l’equip va exhibir un bon nivell a Zaragoza i va tenir en aquell duel el primer punt d’inflexió de la temporada. Les baixes per Antonio Hidalgo són les de la setmana passada, mentre que el de Canovelles podria recuperar Juan Ibiza després de no haver jugat davant Las Palmas per problemes físics.

Serà un partit especial per Álvaro Vázquez, autor de 10 gols amb la samarreta del Zaragoza fa algunes temporades. La famosa llei de l’ex podria donar-se en un partit important pel creixement del Centre d’Esports, que acumula dos partits sense encaixar gol. Aquesta millora en la faceta ofensiva contrasta amb els problemes arlequinats a l’hora de marcar. Es generen ocasions de gol, però la pilota no sempre entra i això fa patir en excés el conjunt arlequinat. Stoichkov va disputar un bon partit davant Las Palmas, però no marca des del partit de Copa davant l’Ibiza de fa gairebé dos mesos. L’encert de l’andalús, com ve sent habitual, serà clau pel Sabadell.

I al davant, el Centre d’Esports tindrà el Real Zaragoza, un equip que suma 10 dels últims 15 punts. L’arribada de Juan Ignacio Martínez ha donat solidesa un conjunt aragonès que tenia com a objectiu l’ascens i que es troba immers en una lluita que, per història i nivell de plantilla, no li hauria de pertocar. Els aragonesos viatjaran demà mateix a Sabadell i arriben al duel després de vèncer el Málaga a La Rosaleda. Van sortir del descens aquesta jornada passada i no voldran tornar a caure a una zona tan sensible, així que una victòria suposaria molt més que tres punts.

Un balanç positiu davant un rival amb molta història

Tothom recorda que La Romareda encara li deu una victòria al Sabadell, però aquest partit es disputarà a la Nova Creu Alta. Hi ha hagut un total de 23 enfrontaments entre tots dos equips, amb 14 victòries arlequinades, cinc empats i quatre derrotes. L’última derrota, de fet, va ser l’any 1987 a Primera Divisió, encara que només hi ha hagut dos enfrontaments més des de llavors. El darrer precedent va ser l’any 2015 i amb un empat a zero al final del partit. David Gálvez Rascón, del Col·legi Madrileny, serà l’encarregat de dirigir el duel i estarà assistit per Gorka Sagués Oskoz a la Sala VAR.